Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkinci Ekranı Kullanan İlk Müzik Videosu David Guetta’nın Oldu

İkinci Ekranı Kullanan İlk Müzik Videosu David Guetta’nın Oldu

Basit birkaç işlemle interaktif bir deneyim sunuyor.

Akıllı telefon, tablet gibi taşınabilir ve küçük teknolojileri ana akım yayın mecralarıyla birlikte kullanma tekniği ikinci ekran (second screen) olarak anılıyor. İkinci ekran kullanan ana mecra televizyon yayınları ve diziler olarak karşımıza çıkıyordu. Türkiye’de kullanılan ikinci ekran uygulamalarını ve seyir alışkanlıkları hakkında bir araştırma da yayınlamıştık.

İkinci ekran kullanımı televizyonun dışına taşarak farklı endüstrilerde kullanılmaya başlanıyor. Elektronik müzik sanatçısı David Guetta, Dangerous parçası için iki ekran kullanılan bir modül tasarlamış. Daha önce Honda Type-R‘dan hatırladığımız Youtube’da etkileşimli sekme kullanımıyla ikinci ekran aktif hale geliyor. 

31 Ekim’de yayınlanan servisi denemek için buradan Youtube sayfasına yönelenebilirsiniz. Ardından birkaç basit adımla kurulum gerçekleştirmenizi istiyor arayüz sizden. Telefonunuzu bilgisayara bağlayıp telefon üzerinden dg.lc adresine gidip bilgisayar ekranındaki 4 haneli kodu eşlemeniz gerekiyor. Sonraki adımda da telefonunuzun ekran büyüklüğünü, monitörünüzle aynı seviyede ayarlayarak bire bire ikinci ekran yaratıyorsunuz.

21:9 olarak çekilmiş geniş ekran klibin bazı sahnelerinde telefonu ekranın yanına koyup daha geniş bir açı yakalıyorsunuz. Bu interaktif etkileşim dışındaysa aynı parçayı farklı iki video ile izliyorsunuz. İki ekranda da birbirini etkileyen farklı olaylar yaşanıyor. Ve olay örgüsü kesiştiğinde ekranları birleştiriyorsunuz.

Tüm deneyim yaklaşık 5 dakika sürüyor ancak ses sorununun olmadığı bir ortamda görülmesi gereken bir deneyim. Bilgisayara kulaklık takarak denemeyi düşünenler için de önemli bilgi, telefonun hoparlörünü de kullanıyor ve iki medyadan farklı sesler çıkıyor.

Müzik videosunun tek ekranlı halini aşağıdan izleyebilirsiniz. İkinci ekranı denemek için buraya tıklayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=EVr__5Addjw
Görsel; bestadsontv