Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ikea’dan TV ve Ses Sistemi: Uppleva

Ikea’dan TV ve Ses Sistemi: Uppleva

Bu gerçekten önemli bulduğum bir haber. TV ve ses sistemi gibi yıllardır teknolojik özellikleri ve markaları ön planda tutularak satın alınan ürünlerin artık jenerik mallara dönüşmekte olduğunun sinyallerini veriyor.

Ikea TV, ses ve Blu-ray oynatıcı içerenb bir elektronik eşya serisi çıkartıyor. Uppleva adlı bu serinin önemli özellikleri:
– Ikea setleriyle boyut olarak uyumlu olmaları
– Kutu ve kablo kirliliğini ortadan kaldırmaları

Mevcut LED tv'lerin hemen hepsinin panelleri 2 ana üretici tarafından üretilerek farklı işletim sistemlerine ve çerçevelere kavuşmak üzere markalara teslim ediliyor halihazırda. İnternete bağlı bir tv'nin kendi markasına özel kapalı uygulama ağındansa (Apple olmadığı sürece) internette her türlü uygulamayı hızlı bir işlemciyle çalıştırabilmesi asıl önemli nokta. Ikea tam bu noktada devreye girerek HDMI'ından USB'sine, internet bağlantısına, her türlü beceriye sahip bir sistemi oturma odamızın mobilyalarını gariban göstermeyerek onlarla kaynaşacak bir tasarımla sunuyor.

Ekranların çerçeve ve markalarının değil, oynattıklarının öne çıkacağı içerik çağına bir adım daha yaklaşmış oluyoruz böylece.