Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IBM’den Sağanak Geçişlerle Bitcoin Yağmuru

IBM’den Sağanak Geçişlerle Bitcoin Yağmuru

IBM, Brezilya'daki Campus Party etkinliğinde katılımcıların başından aşağı Bitcoin döktü.

Fiziksel paranın en tatlı geldiği an, yağmur olup gökten döküldüğü an. Yeşilçam’da bile sıkça karşılaştığımız bu sahne, IBM’le dijital olarak gerçekleşti. São Paulo’daki Campus Party etkinliğinde IBM, bulut servisinin etkileşimini arttırmak ve girişimlere gerçekten destek olabilmek için kelime oyunlarıyla dolu bir kampanya yürüttü.

Hava durumu yayınlarında “São Paulo bölgesinde, özellikle Campus Party civarında yoğun Bitcoin yağmuru bekleniyor.” gibi kalıplarla duyuruyu yapan IBM, etkinlik sırasında da uygulamayı indirip, belirtilen saatte, belirtilen yerde olan insanların telefonlarına Bitcoin yağdırdılar. Adeta dijital yağmura dönüşen etkinlikle toplam 50.000 Brezilya Real değerinde Bitcoin dağıtıldı. IBM Bulut özelliğini deneyenlerin sayısında ise %1.500 artış yaşandı.

https://www.youtube.com/watch?v=5LIX1ot9peI
Uygulamanın nasıl çalıştığına dair Reddit’teki tartışma da projenin arka tarafında olan bitenleri aydınlattı. Mobil uygulama aslında arayüzü değiştirilmiş bir Bitcoin cüzdanı. Kişisel hesabınızla uygulamanın bağlanması para transferini sağlıyor. Konum bildirimi ise kimin Campus Party’de olduğunu görüp değerlendirebiliyor. Kullanıcı deneyimi olarak da telefonun dikey konumda yukarı kaldırılması basit bir animasyonu tetikleyerek para yağıyormuş gibi gösteriyor.

Künye:

Reklam Ajansı: Ogilvy Brazil
Yaratıcı Yönetmenler: Aricio Fortes, Paulo Coelho, Moacyr Netto
Sanat Yönetmenleri: Fernando Passos, Diogo Seibert
Metin Yazarı: Gui Camargos

Görsel; Youtube