Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hediye paketlerine sesli mesaj servisi: Santa Tag

Hediye paketlerine sesli mesaj servisi: Santa Tag

Bugün kısmetimiz QR koddan yana…

Başka bir QR kod uygulaması JC Penney'den. Aldığınız hediyelerin üzerinde QR kod ekleyerek, IVR'ımsı bir teknik ile hediyenizi sazlı sözlü ve sesli olarak sevdiklerinize gönderebilirsiniz.

Sistem şu şekilde çalışıyor…
Alışverişten sonra etiketi alıyorsunuz. Etiketin üzerindeki kişiye özel QR kodu okuttuktan sonra açılan mobil siteden telefon numaranızı ve sesli mesajını kaydediyorsunuz.

Böylelikle size özel olan o etikete sesi eklemiş oluyorsunuz. 

Hediyeyi alan taraf QR kodu okuttuğunda sizin mesajını dinliyor, telefon açmaya size üşenirse (ya da heidyeyi beğenmezse) kuru kuru mesaj atmak için sesli mesaja aynı mini siteden cep telefonu ile yanıt yazabiliyor.

Karşınızdaki kişide ya da sizde akıllı telefon yoksa aynı teknolojiyi kullanmak için bu sefer çağrı merkezini arayıp, QR kodun altındaki numarayı tuşlamanız gerekiyor. 'Herkeste akıllı telefon mu olur beeaa' diyecekler için o çözümü de düşünmüşler 🙂

Aşağıdaki videodan daha az bilgi ile anlattıklarımı canlı canlı izleyebilirsiniz 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=gfEQT6AWQ3U

Not: Videodaki ya da sitelerindeki örnek olarak koydukları kodların hiç biri gerçekten bir örneğe yönlendirmiyor. Ağlamak istiyorum, arabirimleri nasıl halletmişler göremiyorum.