Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Glass’a Diane Von Furstenberg Dokunuşu

Google Glass’a Diane Von Furstenberg Dokunuşu

Google Glass, moda tasarımcısı Diane Von Furstenberg'ün imzasını taşıyan özel koleksiyon gözlüklerini satışa çıkarıyor.

Google Glass’a daha stil sahibi bir kimlik kazandırmak amacıyla ilk atılan adımlar arasında dört farklı titanyum çerçeveden oluşan tasarım serisini görmüştük. Son adımında meşhur bir moda tasarımcısının adını görünce Google’ın ilk defa tasarım kısmını tamamen bir modacının ellerine bıraktığına şahit oluyoruz. 

Moda dünyasının önde gelen isimlerinden Diane Von Frustenberg’le yapılan uzun dönemli iş birliğinin bir parçası olarak bu ay DVF logosu eşliğinde farklı tasarımlardan oluşan GG gözlükleri piyasaya çıkıyor. Beş farklı çerçeve ve sekiz farklı siperden oluşan sınırlı üretilmiş seri 23 Haziran’da Net-a Porter ve Google’da satışa çıkacak. Güneş gözlüğü görevi gören tasarımlar 1.620 dolar, lens görevi görenler ise 1.725 dolara satılacak. 

Google moda dünyasıyla bağını sağlamlaştırmak adına sadece Frustenberg’le olan iş birliğiyle sınırlı kalmadı. Firma yakın zamanda Calvin Klein, Swatch, Gap gibi markalarla çalışmuş pazarlama gurusu Ivy Ross’u “Head of Glass” ünvanıyla bünyesine dahil etti. Gözlük markalarının devleri arasında sayılan Luxottica ile anlaşması da Glass çerçevelerin en yakın AVM’lere kadar yayılma ihtimalini göz önüne getirmişti

Diane Von Frustenberg’ün Google macerası da yeni değil, en başta uzun dönemli bir iş birliğinden söz etmiştik. NY Moda Haftası kapsamında İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunun tanıtıldığı defile boyunca tüm davetliler ve mankenler siperleri farklı renklerden oluşan Google Glass gözlüklerini takmıştı. Defile sonunda Frustenberg’e Google kurucu ortağı Sergey Brin de eşlik etmişti. #DVFthroughGlass etiketiyle duyurulan bu çerçeveler de Project Glass kapsamında üretilmiş ve geliştiriciler 1.500 dolara gözlüklerini edinmişti.

görseller: fastcompany.comtheverge.comelle.com