Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Teknoloji Gece Hayatına El Atıyor:Işıklı Etekler

Giyilebilir Teknoloji Gece Hayatına El Atıyor:Işıklı Etekler

Yanıp Sönen Eteklerin içinde sizin hareketlerinizle aktive olan 12 ayrı renkte LED ışıklar mevcut.

Sparkle Skirt hareketlerinizle aktıve olan bir etek, elektronik aletlerle tasarım ve ürün geliştirme konusunda internetten öğrenim platformu Adafruit‘in geliştirdiği Flora isimli giyilebilir elektronik cihaz ürünü ile geliştirilmiş. Bu eteğin içine yerleştirilmiş 12 adet renk değiştiren LED ışık var, bu ışıklar da Flora’nın kendi sistemine bağlı. Bir ivmeolcer sizin hareketlerinizi hissediyor ve eteğinizdeki ışıkların istediğiniz renkte yanıp sönmesini sağlıyor.


Adafruit platfotmunda bu eteği yaratabilmeniz için tüm yönlendirmeler mevcut, devre ve kodlar açık kaynak halinde veriliyor. Videoda da anlatıldığı gibi ne şiddetle bir haretetinizle etekteki devrenin aktıve olacağını kodlarda yalnızca bir sayıyla oynayarak değiştirebiliyorsunuz, bu kadar basit.
Eteğin ayrı bir kumaş katmanını içine dikilen NeoPixel ışıklar, eteği yıkamanıza da engel değil. Düzeneği etekten çıkarıp yıkayabiliyor, kuruduktan sonra da yerine takabiliyorsunuz. Aldığımız giyilebilir teknoloji haberleri gün geçtikçe çoğalıyor. Bu projeyi de diğerlerinden ayıran gerçek hayatta uygulamanın fantastik kalmaması ve evde de projeyi kendi ellerinizle hayata geçirebiliyor olmanız. Ürettiğiniz model bu etek olmak zorunda da değil, hayalgücünüz sınırlarında istediğiniz giysiyi tasarlayabilirsiniz.