Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek İnsanlarla Çalışan Bankamatikler

Gerçek İnsanlarla Çalışan Bankamatikler

APTRA Interactive Teller adındaki etkileşimli bankamatikler gerçek banka görevlileri ile video ve ses desteğiyle işlem yapmayı sağlıyor.

Amerikalı yazılım ve bilgisayar teknolojileri şirketi NCR’nin geliştirdiği ATM’lerin ismi APTRA Interactive Teller.
Bu bankamatiklerin ekranları vasıtasıyla gerçek kişiler sizinle işleminiz boyunca iletşimde oluyor ve daha kişiye özel iletişim kurulmasını sağlıyor. Aynı zamanda bu bankamatikler geleneksel bankamatiklerden daha fazla çeşitte işlem yapabiliyor. Örneğin para üstünü ya da çekeceğiniz parayı ne şekilde almak istediğinizi söyleyip makinanın içinde olup olmadığını taratabiliyorsunuz.
Video bankacılığı ile gişe işlemlerini bir arada toplayan hizmet, sesli ve görüntülü olarak müşteri ile banka görevlisinin karşılıklı görüşmesini sağlarken hem daha hızlı hizmet veriyor hem de işlem giderlerini daha az maliyete çekiyor.
Eğer bankamatik kartınız yanınızda değilse karşınızda gerçek bir kişi olduğu için kimliğinizi ya da ehliyetinizi gösterebilirsiniz. 350 makina şimdiden kullanılır durumda ve gelecek yıl tamamen dağıtımının bitmiş olması öngörülüyor. Video’da ürün demosu yapılabilecekleri çok daha iyi anlatıyor: