Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Bir Görünmezlik Kalkanı

Gerçek Bir Görünmezlik Kalkanı

Invisibility Shield Co. tarafından geliştirilen bu görünmezlik kalkanı, kullanıcıyı gerçekten görünmez yapıyor.

Günümüz teknolojisi, çocukluğumuzdan beri bilim kurgu yapımlarında gördüğümüz şeylerin gerçeğe dönüşmesini sağlıyor. Kişisel hava araçları, uçan kaykaylar, sürücüsüz araçlar derken bu defa da gerçek bir görünmezlik kalkanı ile karşı karşıyayız. İngiliz girişim Invisibility Shield Co. tarafından tasarlanan bu kalkanın sırrı, ışığı çok iyi bir şekilde kontrol edebilmesinde yatıyor.

Invisibility Shield şu anda Kickstarter’da fonlanıyor. 24 saati doldurmadan hedefini aşan ve şu anda birkaç misline katlayan kalkan oldukça ilgi görüyor. Kampanya sayfasındaki açıklamalara göre kalkan, ışığı kalkanın yüzü boyunca sola ve sağa doğru dağıtmak için hassas mühendislik ürünü bir lens dizisi kullanıyor. Bu lensler dikey olarak dizilmiş. Kalkanın arkasındaki ayakta duran veya çömelmiş kişi/nesne tarafından yansıyan dikey ışık şeridi, kalkanın içinden geçerken yatay olarak da yayılıyor ve iyice dağınık hale geliyor. Kalkan, karmaşık arka planlardan ziyade fotoğraflarda gördüğünüz türden sade ve tutarlı arka planlarda daha iyi kamuflaj sağlıyor.

“Gözlemcinin (dışarıdan bakanın) bakış açısından bu arka plan ışığı, kalkanın ön yüzü boyunca deneğin (kullanıcının) normalde görüleceği alan üzerinde yatay olarak etkili bir şekilde yayılıyor.” diyor tasarımcı ekip.

Görünmezlik kalkanı, savunma ya da saldırı amaçlı bir tasarım değil

Kalkan hiçbir şekilde kimseyi saldırılara karşı korumak için tasarlanmadığının altı çiziliyor. Nesne yalnızca günlük yaşamda görüşten korunmak için yaratılmış. Kalkan yüzleri ve destekler de esnek malzemeden yapılmış. Tahminimce eğlence, stant, aktivasyon, sahne tasarımı, yaşam alanlarında ve ofislerde gizlilik – güvenlik gibi farklı amaçlarla kendine bir piyasa yaratabilir. Siz ne dersiniz?

görünmezlik kalkanı

Malzeme UV’ye ve sıcaklığa dayanıklı. Dış tabelalarda ve denizcilik uygulamalarında kullanılan bir malzeme seçilmiş. Ekip nakliye ve üretim aşamalarında sürdürülebilir bir yaklaşımı tercih ediyor ve bu konuda taahhüttte bulunuyor. CNC işleme aşaması, atıkların ve kesintilerin %98’inin yerinde geri dönüştürülebildiği bir tesiste gerçekleştirilecek. Kalkanlar %100 geri dönüştürülebilir olacak ve yine %100 geri dönüştürülebilir karton kutularda sevk edilecek.Her gönderiye geri dönüşüm talimatları eklenecek ve Kickstarter’daki tüm destekçilerin kalkanların geri dönüştürülebileceğini – ve geri dönüştürülmesi gerektiğini – bilmeleri için kalkanlara “beni geri dönüştür” çıkartmaları yapıştırılacak.

Tasarımcı ekip, ölçeklenebilir ve verimli bir üretim süreci geliştirmek için sayısız yinelemeyi, çok sayıda malzeme testini ve bir çok arızayı aşmak zorunda kalmış. Araştırmalarına göre şu ana kadar yapılmış görünmezlik kalkanlarının içinde en iyisinin bu olduğuna inanıyorlar.

görünmezlik kalkanı

Görsel: Kickstarter