Resmin iki boyutlu dünyasını dijital ortamda 3 boyutlu olarak yeniden canlandırmak, çok ilginç yapıtlar ortaya çıkmasını sağlayabiliyor. Örneğin grafik tasarımcı Omar Aqil, MIMIC adlı projesinde Pablo Picasso’nun 6 yapıtını aşırı gerçekçi bir yaklaşımla, 3 boyutlu olarak dijital ortamda yeniden yaratmıştı. Pawel Nolbert de resmin en önemli biçimsel unsurlarından biri olan, hatta bazı durumlarda ressamın imzası kabul edilen fırça izlerine el atıyor. Nolbert dijital dünyanın imkanlarını kullanıyor ve fırça izlerini bir obje gibi dokunulabilir şekilde tasvir ediyor.
Ellerle renklerin etkileşimi
Pawel Nolbert, Intentional serisiyle, illüstrasyonlarındaki kendine özgü boyama stilini vurguluyor. Bu boyama stili, onun fikirlerini taşıyan biçimsel bir unsur ve Nolbert bu unsuru somut ve elle tutulur bir nesne haline getirmeyi amaçlamış. Hal böyle olunca da fırça izlerine dokunan hatta onlarla dans eden eller çıkıyor sahneye. Beden dili son derece güçlü bir iletişim aracı olduğundan eller mesajı güçlendiriyor. Bir illüstrasyonda kurdele gibi zarafetle elleri saran fırça izleri, bir başka illüstrasyonda eril küfür pozisyonu almış iki elin paylaşamadığı bir objeye dönüşüyor. Nolbert projeyi hayata geçirirken kullandığı araçları Maxon Cinema 4D ve Sony Alpha A7R III olarak sıralamış.
Bağımsız illüstratör, yaratıcı yönetmen ve grafik tasarımcı Pawel Nolbert, 2005 yılından bu yana, dünya çapında çeşitli ticari projeler üzerinde çalışıyor. Sürrealist ve pop tarzıyla tanınır hale gelmiş bir isim kendisi. Şimdiye kadar Google, Apple, Nike, Sony, Polaroid, Microsoft, Disney, Logitech, Mercedes-Benz, Time, Wired, Spotify ve daha pek çok büyük marka için çalışmalar yapmış. Son dönemde kariyerini New York’ta sürdürüyor.
Pawel Nolbert’i internet sitesi, Behance ve Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.
Görsel: Behance