Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Katmanlarda Yaşayan Coğrafi Alanlar

Farklı Katmanlarda Yaşayan Coğrafi Alanlar

Julian Tryba ve Michael Sutton, 3 haftalık yolculuk boyunca ABD'nin güneybatısına giderek coğrafi güzellikleri kaydetti ve karakteristik bir film üretti.

Belirli bir noktanın gün içerisindeki farklı çehrelerini kaydedip elindeki görüntüleri minik parçalara ayırıp farklı kombinasyonlarla bütün haline getiren Julian Tryba ile Boston şehrinde yaptığı çalışmayla tanışmıştık. Temelde timelapse olan işlerini yarattığı bu karakteristik yapıyla birlikte layerlapse olarak anılıyor.

Video düzenleme ve yönetmen topluluk içerisinde bu tekniğiyle tanınan yönetmen, Michael Sutton ve kız arkadaşı Grace ile birlikte 3 haftalık bir yolculuğa çıkarak Amerika Birleşik Devletleri’nin güneybatısında yaklaşık 5,000 kilometre yol yaparak Utah, Arizona, Nevada ve Kaliforniya eyaletlerinin doğal güzelliklerini keşfediyorlar.

Gece gündüz görüntü alan ve güneşin döngülerine azami özen gösteren Tryba ve Sutton, yolculuklarını tamamladıktan sonra topladıklarını çeşitli döküman ve yüzlerce Gigabyte’ı bir araya getirerek Timeless Dreams’i yaratıyorlar. NASA’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun görüntülerini paylaştıkları için teşekkürlerini ileten ekip, Dünya ve uzay arasında bağ kurarak katmanlarını doğal yapılara ve Dünya’ya yansıtıyor.

Görsel; Vimeo