Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkileyici Kolajlarıyla Olimpiyatların Artistik Kazananı: Geoff Lowe

Etkileyici Kolajlarıyla Olimpiyatların Artistik Kazananı: Geoff Lowe

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları yavaş yavaş gündemden çekilirken organizasyon boyunca ürettiği kolajlarla kendinden söz ettiren atletizm fotoğrafçısı Geoff Lowe'un işlerini anmadan geçmemek gerekirdi.

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları yavaş yavaş gündemden çekilirken organizasyon boyunca ürettiği kolajlarla kendinden söz ettiren atletizm fotoğrafçısı Geoff Lowe’un işlerini anmadan geçmemek gerekirdi. Geoff Lowe’un kolajlarının etkileyici yönü hem atletlerin bedenlerinin sınırlarını yansıtan hem de karmaşık bir ilişkiyi aktarabilen kompozisyonlar kurgulayabilmesi.

Olimpiyat komitesi tarafından organizasyon boyunca çalışması için anlaşılan fotoğrafçı geçtiğimiz 6 yılı atletizm fotoğrafçılığı odağında sürdürmekte. Ancak diğer tüm sporlar üzerinde çalışmak onun için bir ilkmiş. Geçmiş projelerde önce çekimi yapıp ardından konseptleri kurgulamak için birkaç günü varken Olimpiyatlar boyunca günde 1-2 kompozisyon tamamlamış.

Yakaladığı üretim temposunu sürdürebilmesi için gün boyunca bolca seyahat etmiş, saha araştırması yapmış ve en doğru açıları keşfetmeye çalışmış. Bu analizin ardından kompozisyonuna karar verip yeterli imaja sahip olarak kadar saatlerce çekim yapmaya devam etmiş. Bu rutini bazı günler birkaç kez yapmış.

Olimpik atletlerin duygu ve enerjileri tek bir karede

Geoff Lowe hazırladığı bu kompozisyonlarla adeta olimpik atleklerin o an içerisinde yansıttığı duyguyu ve hareketini baştan sona birleştirip tek bir kareye sıkıştırıyor. Veya tek bir alanda birden fazla atleri konumlandırarak oyun alanının içindeki hareketliliği gösteriyor.

Ekipman olarak Sony α9 III kullanan Geoff Lowe, bu kamera ile saniyede 120 kare fotoğraf çekebiliyor. Bu özellik her senaryoda fonksiyonel olmasa bile bu konu ekseninde büyük bir oyun alanı açıyor. Sabit imajları arka arkaya gördüğümüz hareketli olduğu yanılgısını yaratabilmesi için saniyede 24 kare veya üstünde imaj bulunması gerekiyor. İzlediğimiz pek çok videonun saniyede 24-30 kare aralığında olduğunu düşündüğümüzde Lowe’un elde ettiği veriyi de canlandırmamız kolaylaşıyor.,

Geoff Lowe’un internet sitesi için burayı, işlerini slayt formatında deneyimlemek için Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

 

Geoff Lowe

Görsel: Geoff Lowe