Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eti Canga’nın Dertli Gorili Arabesk Rap Videosunda

Eti Canga’nın Dertli Gorili Arabesk Rap Videosunda

C-Section'dan yine uçlarda bir iş.

Eti Canga’nın Rafineri imzalı “Dağıtıyo” konseptli reklam filmini bildiniz mi? Hızlı tüketim ürünlerinde, özellikle şeker ve atıştırmalık kategorisinde iletişimde bazen her şey farklılaşmak ve akılda kalmakla ilgili. Eti Canga’nın -biraz Cadbury gorilini de andıran- sevimli gorili, bu ürünün farklılaşması için iyi bir alan yarattı markaya. Genç hedef kitlenin dağınıklığı ve ebeveynleriyle bu nedenle yaşadıkları çatışmayı da iyi bir içgörüyle reklamında kullanan marka, sadece interneti odakladığı yeni işinde C-Section’la birlikte internet alt kültürlerinin derinlerine dalmaktan çekinmemiş.

Arabesk Rap diye adlandırabileceğimiz ve Anadolu’nun bağrından çıkan, çok genç yaşta dinleyicileri ve şarkı yazarları olan bir müzik ve popüler kültür alanına selam çakan Eti Canga, bu kültürü mizah objesi olarak konumlandırmadan bir video hazırlamış. “CANGArdaşlar – dağınık crew ARABESK RAP süper damar” adlı bu eserde Canga gorilini cefakar arkadaşlarıyla rap yaparken ve dertlenirken görüyoruz.

Eti Canga’nın dağıtmayı seven genç gorilinin çok daha gerçekçi, bu nedenle bir o kadar da depresif olan bu versiyonu son günlerde sık görmeye başladığımız ve Batesmotelpro’nun ürün yerleştirmeli komik videolarıyla başını çektiği bir akımın takipçisi olmak yerine, öykündüğü tür içinde gayet özgüvenli bir şekilde yer alabilecek bir videoyla dikkat çekiyor. 

Ajans: C-Section