Kendi kendine öğrendiği teknikle 10 yılı aşkın bir süredir tahta oymacılığı yapan Haroshi, artık kullanılmayan kaykay tahtalarını katmanlı sanat eserlerine dönüştürüyor. Kesilen, istiflenen, çeşitli şekiller verilen kaykay parçaları bir araya geldiğinde ortaya harika görüntülerdeki heykeller çıkarıyor.
Haroshi, parçaları kimi zaman mozaik şeklinde birleştiriyor, renklendiriyor ve cilalıyor. Erken yaşlarda kaykay yapmaya başlayan Tokyo merkezli oyma sanatçısı, onlarla yeterince haşır neşir olduğu için kaykaylara ve taşıdıkları temel özelliklere fazlasıyla aşina. Dış hatlarında farklılık gösteren marka ve modelleri iyi bildiği için kaykay tahtalarını birbiri üzerine mükemmel şekilde oturtabiliyor.
Geleneksel Japon Buddha heykelleri de Haroshi’nin kullandığına benzer bir teknikle yapılmış. Evlerin baş köşesini süsleyen Buddha heykelleri, aynı şekilde tahtadan oyuluyor. Malzemeden kazanmak ve maliyeti düşürmek için tahta katmanların arasına mozaik ekleniyor
Haroshi, kırık kaykay tahtalarını da değerlendiriyor ve onlara bu sayede ruh verdiğini düşünüyor. Rengarenk şekerleri andıran görüntüler yaratan heykeller, basit bir tasarımı derin bir anlamla birleştiriyor.
Görsel: Haroshi