Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Pahalı Tablosu Pollock’ın

Dünyanın En Pahalı Tablosu Pollock’ın

Ünlü Amerikalı işadamı David Geffen, 20. yüzyılda savaş sonrasının en büyük sanatçılarından biri kabul edilen Jackson Pollock’ın “No 5, 1948” tablosunu, 140 milyon dolara Meksikalı işadamı David Martinez’e sattı.

Böylece Pollack’ın tablosu, “dünyanın en pahalı tablosu” unvanını aldı. Uzmanlar, özel olarak satışı yapılan tablonun müzayedeye konulması halinde fiyatının daha da artabileceği yorumunda bulundular. Pollock, tabloyu, Long Island’daki stüdyosunun tabanına yatırdığı 1.2 metreye 2.4 metre boyutlarındaki boş bir tahtaya damlatma tekniğiyle 60 yıl önce yapmıştı. Ünlü ressam, 44 yaşında sarhoş halde kullandığı arabasıyla ağaca çarparak hayatını kaybetmişti. Bundan önce Pablo Picasso’nun “Pipolu Çocuk” adlı tablosu, 104,1 milyon dolarlık (yaklaşık 150 trilyon lira) satış fiyatıyla unvanı elinde bulunduruyordu. Vincent van Gogh’un 82 milyon 500 bin dolara satılan “Dr. Gachet’nin Portresi” isimli eseri ise üçüncü en pahalı tablo.

Pollock kimdir nedir diyenler için de: 28 Ocak 1912’de doğup 11 Ağustos 1956’da hatayını kaybettiğini söyleyeyelim. Kendisi ilk olarak Meksika’lı muralistlerden(duvar ressamı)  daha sonra da Picasso ve sürrealist sanattan etkilenmiştir.Tablosunu görüp bir de kendisini merak edenler varsa aşağıdaki gibidir:



Pollock@Wiki