Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya Gezegeninin Galaksiler Arası Bayrağı

Dünya Gezegeninin Galaksiler Arası Bayrağı

Bir ulus yerine bir gezegeni temsil eden, tüm insanlığın ortak bayrağı İsveçli Oskar Pernefeldt tarafından tasarlandı.

Hepimizin kimi zaman dilinin ucuna gelen bir söz var, hepimiz aynı gökyüzünü paylaşıyoruz. Aynı Dünya’da, aynı gezegende bir arada yaşıyoruz. Yüzlerce farklı bayrakla birbirimizden ayrılmış da olsak, bir diğerimizi ziyarete gitmek için deveye hendek atlatırcasına prosedürler de izlesek aynı gezegende bir arada yaşıyoruz.

İsveçli tasarımcı Oskar Pernefeldt, Dünya gezegeni için uluslararası bir bayrak tasarladı. Dünya’yı tanıyıp, ona göre şekillenen ve uzay yolculuklarında kullanılacak bir bayrak olacağı için tüm ince detaylar buna göre şekillenmiş. Hem atmosferin içinde hem de uzayda şık ve belirgin görünecek şekilde renk seçimi yapılmış. Açık mavi, atmosfer içinde; koyu mavi de uzayda sönük görünüyor. Bu nedenle parlak mavi seçilmiş ve onunla birlikte tasarlanmış.

Aslında durum Dünyalılar ve uzaydaki diğerlerinin karşı karşıya kalması bile değil, insanoğlu olarak hep birlikte bir konu üzerinde mutabık olmamız ve anlaşabilmemiz.

Dünyalılar olarak evrende ve gezegenin minicik bir noktasındaki bir sandalyede yaşıyorken hepimizi temsil eden, politik temeller yerine Dünya’ya ait olan bir bayrağın varlığı insanın güne güzel duygularla başlamasını sağlıyor.

Görsel; Flag of Planet Earth