Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Down Sendromlu Kızından İlham Alan Anne Oyuncak Bebek Markası Yarattı

Down Sendromlu Kızından İlham Alan Anne Oyuncak Bebek Markası Yarattı

Down sendromlu kızı kendi görüntüsüne benzeyen oyuncak bebek bulamayınca anne, kendi markasını yaratıyor.

Dolls for Downs, down sendromlu bebeklerin görüntüsüne sahip oyuncaklar üreten bir proje. 13 yaşındaki Hannah’nın annesi Connie Feda’nın yarattığı projenin çıkış noktasının ilhamını dergilerde kendine benzeyen oyuncak bebek arayan kızından almış. Hannah’nın “Benim gibi görünen hiç oyuncak bebek yok” sözünden etkilenen Feda’nın 6 çocuğu var. Hannah’yı mutlu edecek bir oyuncak bebek bulamayan Feda, kendi bir tane üretmeye karar veriyor sonra da bunu bir mesleğe çeviriyor; işe Michihan’da bir kalıpçı ve Çin’de bir üretici bularak başlıyor. 16 erkek ve kız versiyon yaratılıyor başta bebekler için, oyuncak bebeklerin tümü down sendromlu çocukların fiziksel özelliklerini yansıtıyor; gözleri, saçları ve ten renkleri çeşitlilik gösteriyor.
Hannah kendi bebeğiyle birlikte

1 Mart’tan bugüne yüzlerce sipariş alan bebeklerin fiyatı 75 dolar. Oyuncak bebeklerin boyu 45 cm., üzerindeki düğmeler normalden büyük down sendromlu çocukların genellikle kasları daha zayıf olduğu için bebekleri giydirmek ve soymak daha kolay olsun diye. Bebeklerin kıyafetlerinin plastikten olduğu versiyonu da satışta, bu seçenek de steril hastane ortamlarına girebilmesi için düşünülmüş.
En güzel haber de siparişlerin yalnızca down sendromlu bebeği olan ailelerden gelmemiş olması. Amaç basit ve naif; her çocuğun ömür boyu sürecek bir arkadaşlık kurabilmesi bu bebeklerle.