Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dominos Pizzaları İnsansız Hava Araçları İle Taşımaya Hazırlanıyor

Dominos Pizzaları İnsansız Hava Araçları İle Taşımaya Hazırlanıyor

Dominos, uzun masefe siparişlerini insansız hava araçları ile ulaştırmak için DomiCopter projesini geliştiriyor.

Son aylarda insansız hava aracı da denilen drone’ların gündelik hayata girmesinin çok yakın gelecekte olduğunu gösteren çok sayıda proje çıktı karşımıza. Bu yaz müzik festivallerine yiyecek-içecek ihtiyaçlarını havadan getiren bu taşıtların kullanılacağı, Fransa’da gazete dağıtımlarının yine insansız hava araçlarıyla yapılacağı en çok ilgi gören ilgili haberlerden yalnızca iki tanesi.
Dominos’un DomiCopter projesi ise, bir markanın tamamen sahiplendiği ve konsept yaratıp ismini verdiği ilk yaratıcı proje olabilir insansız hava aracı teknolojisi için, bu anlamda değerli.

DomiCopter, Dominos için AeroSight isimli firmanın geliştirdiği teknolojinin ismi. Dominos artık siparişlerini daha hızlı teslim ile ulaştırabilecek, tabii uzun mesafede. DomiCopter şu an için 4 kilometrelik bir alanda deneyimli pilotlar tarafından kullanabiliyor ve termal bir çantada Dominos pizzalarını taşıyor. Teknoloji hala geliştirilme aşamasında, bir sonraki basmağı ise pilotsuz ve GPS bağlantısı ile uçması. İngiltere’de deneme uçuşu yapılan DomiCopter’lerin hayata geçirilip geçirilmeyeceği henüz net değil.