Gif dosyaları bilginin aktartılabildiği alternatif bir platform niteliğinde. Video kadar büyük boyutlu değil, fotoğraf kadar durağan değil. Böylece ikisinin arasında ikisine de ait olmadan var olabiliyor. Bir illüstrasyonun yapım aşamasını kademe kademe kaydedip bunu Gif olarak sunabilirsiniz. Veya Gif teknolojisini kullanarak dizilerden komikli sahneler yakalayabilirsiniz. JB ise popüler albüm kapakları üzerinde oynama yaparak onları hareketli görseller haline getirdi.
Strazburg’lu fotoğrafçı Julien Douvier, doğal temaları yakalayıp onları animasyon haline getiriyor. Bundan büyük bir keyif alan sanatçı su damlalarını, dalgaları, bacadan çıkan dumanı veya bir sürüngenin nefes almasını tema olarak belirliyor. İşlerinin genel temasında sabit arka plan üzerinde değişkenlik gösteren tek bir aktör bulunuyor. Julien Douvier, bilginin değil üretkenliğin değerli olduğunu düşünerek yapım aşamasından ve kullandığı ekipmanlardan da blogunda bahsediyor.
Bu Gif’leri diğerlerinden ayıran bir özellik de var. Sinemagraf, sahnenin sabit açıyla pek çok kez karelenip belirli bir kısmındaki hareketin grafik animasyon yöntemiyle sunulmasıdır. Görselin odak noktası bu hareketli alandır. Animasyonun ilk karesi ile son karesi birbirine benzer pozlar olduğu için ise sonsuz döngü içerisindeki kırılmayı algılamak zorlaşır. Rebecca Mock, animasyon ve iki boyutlu çizimlerle bu teknolojiyi birleştirerek bir proje yapmıştı. Diesel ise 2012 Sonbahar/Kış Sezonu çekimlerini sinemagraf teknolojisini kullanarak çarpıcı bir kampanyaya imza atmıştı.
Görseller; Vimeo, Tumblr