Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DEUS: data okumalı tv şov tanıtımları

DEUS: data okumalı tv şov tanıtımları

2008 yılında McCann Erickson Israil henüz Facebook Connect olmadan, insanların datalarını internetten okutuyormuş gibi olan bir kampanya yapmış.

Kampanya şu şekilde:
Hedef kitlesi gençler olan DEUS isimli TV şovun ana konusu, DEUS isimli çok zeki (A.I.) bilr bilgisayarın insanları manyağa bağlaması (parmağında oynatması insanları)

Madem film bu konuda, bari gerçeğini de deneyimletmeye çalışalım diyerek, öncelikle kişilerin datalarını almak için Premier'e gelmek için basit bir form doldurtulmuş (gençlerin olduğu sitelerden bannerlar ile yönlendirilerek)

Doldurulan form ile; isim, soyadı, okulu, hobileri, arkadaşına gönder ile arkadaşlarının bilgilerini bir güzel alıp, makineye cookie atılarak itina ile gelecek günler beklenmiş.

Bu olaydan sonra normal bannerların arasında cookie'si olanlara DEUS bannerları gösterilmiş.

Siteye bakarken birden siyah ekran kendi adınızı görmeniz, 2008'de beni cidden çok korkuturdu. 3 gün bu bannerlar etrafta gezinip, anne – babaları korkuttuktan sonra birden durmuş.

1 hafta sonra yeniden DEUS hortlayıp, "senin hakkında herşeyi biliyorum, şimdi senin beni tanıman lazım" diyip, packshot olarak dizinin bilgileri kullanıcılar ile paylaşılmış.

Sonuç: DEUS ilk bölüm izlenme rekoru kırmış.
Güzel düşünülmüş ne diyelim 😀

Yukarıda anlattıklarımın videosu 😛

Advertising Agency: McCann Digital, Israel
Chief Creative Director: Eldad Weinberger
Creative Technology Director: Max Shcherbakov
Creative Director: Merian Pachman
Copywriter: Sahar Lewenstein
Art Director: Viktoria Gendelman
Content Development & Social Media: Nir Refuah
Released: November 2008