Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye İlk Kez Le Mans Yarışında

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye İlk Kez Le Mans Yarışında

Racing Team Turkey, anlamlı tasarım detayına sahip yeni otomobiliyle Cumhuriyet'in 100. yılında ilk kez Le Mans 24 yarışına katılıyor.

Bu yıl 11-12 Haziran tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek olan motor sporlarında dünyanın en ünlü dayanıklılık (World Endurance Championship / WEC) yarışlarından Le Mans 24 Saat’te ilk kez bir Türk takımı yarışacak. Şimdiye kadar Le Mans 24’ü kazanan (2020 yılında GTE Am kategorisinde) ilk ve tek Türk pilot Salih Yoluç liderliğindeki Racing Team Turkey ekibi, hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü hem de Le Mans yarışlarının 100.yılına denk gelen yarışta ülkemizi temsil edecek.

Racing Team Turkey takımı, Le Mans’ta İngiliz tasarımcı Sean Bull tarafından tasarlanan 923 kapı numaralı otomobille yarışacak. Otomobilin görselleri Racing Team Turkey’in sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Göz alıcı kırmızı rengi ve yanlardaki dev ay yıldızla dikkat çeken otomobil, arka kanadını kaplayan “Korkma” yazısıyla, ince düşünülmüş ve duygulara tercüman olan bir tasarım detayına sahip.

Aynı zamanda Peugeot, Hyundai ve Red Bull gibi markalar için otomobil tasarımlarına imza atan Bull’un çalışmalarına buradan göz atabilirsiniz.

Görseller: Twitter, Instagram