Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’nin Sosyal Medya Skor Grafiği

Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’nin Sosyal Medya Skor Grafiği

TV – Sosyal medya etkileşimini analiz eden Bluefin Labs şirketi, 28 – 30 Ağustos tarihleri arasında üç gün süren ve 22.00 – 23.30 saatleri arasında 9 farklı TV kanalından canlı olarak yayınlanan Cumhuriyetçi Parti'nin Ulusal Kongresi'ni takibe alarak, bu sürede sosyal medyada atılan yorumları kendi ölçümleme araçlarıyla izlemiş ve elde edilen verilerden bir sonuç grafiği hazırlamış.

Araştırmaya göre öne çıkan bazı noktalara değinmek gerekirse;

* Kongre boyunca sosyal medya kullanıcılarından toplamda 2 milyonu aşkın yorum gelmiş ve bunların 1.9 milyonu Twitter'dan, 1 milyonu ise Facebook'tan gönderilmiş. (Gündemi meşgul eden, özellikle politik konularda Twitter kullanımının ne kadar ağır bastığını görüyoruz.)

* Sosyal medyadan en çok yorum, Marco Rubio ve Clint Eastwood ve başkan adaylığı resmileşen Mitt Romney'in konuşma yaptığı Perşembe gecesi geldi. Sarf etttiği büyük vaatlerle geceye damgasını vuran Romney'in konuşma yaptığı sırada sosyal medyadan dakikada 17.458 yorum yağdı.

* Romney konuşurken atılan yorumların sayısı, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 100m'de rekor kıran Usain Bolt koşarken atılan yorumların sayısını (dakikada 25.415) geçmeye yetmedi.

Diğer siyasetçilerin yaptığı konuşmalar sırasında atılan yorum sayıları için aşağıdaki grafiğe göz atabilirsiniz.