Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukların Hastanedeki Vaktini Güzelleştirecek Elektrikli Araç

Çocukların Hastanedeki Vaktini Güzelleştirecek Elektrikli Araç

Honda çocukların hastanede geçirdikleri süreyi daha eğlenceli hale getirmek için Shogo isimli özel yapım mini bir elektrikli araç tasarladı.

Hastaneler hepimizin için gergin ve stresli bir ortam. Özellikle çocukların için hastanedeki tedavi süreçleri hem fiziksel hem de psikolojik açıdan oldukça zorlayıcı olabiliyor. Makineler, kablolar, ilaçlar, iğneler, etrafta koşuşturan insanlarla birlikte çocukların gerginliği ve tedirginliği artabiliyor. Hastanedeki çocukların buradaki vakitlerini daha güzel ve rahat geçirmesi için pek çok projeye ve tasarımsal yaklaşımlara daha önceden yer vermiştik. Samsung’un MagicBed projesi, Karthik Mahadevan tarafından tasarlanan ve çocukların hayati değerlerini ölçen sevimli oyuncak, sıkıcı hastane önlüklerini neşeli bir hale getiren tasarımlar, çocukların tebessüm etmesine ve hastanede biraz da olsun eğlenmesine imkan tanıyan maskeler bu örnekler arasında.

Hastaneyi çocuklar için eğlence alanına dönüştüren elektrikli araç

Honda’nın çocukların hastanede daha eğlenceli vakit geçirmesine imkan veren özel yapım mini elektrikli aracı da yukarda saydığımız örneklerin arasına girebilecek türden bir proje. RPA imzalı Project Courage kapsamında tasarlanan elektrikli araç çocukların hastanede kaldıkları süre boyunca daha az stres daha fazla neşeli an hissetmesi için sunuluyor. Onların hastane deneyimlerini daha olumlu bir şekilde hatırlamasına yardımcı oluyor.

Honda mühendisleri tarafından şirket içinde geliştirilen Shogo’nun her bir detayı çocukların ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara eğlenceli bir alan sumak için özenle tasarlanıyor. Aracın üzerinde ilerle ve dur komutlarının yer aldığı bir direksiyon yer alıyor. Ayrıca tekerlekler sadece manuel ittirmeye de izin veren bir yapıya sahip. Bir hemşire/hasta bakıcı da isterse sürüşü uzaktan kontrol edebiliyor. Bir açma kapama düğmesiyle elektrikli araç hareket edebiliyor.

Araç maksimimum 8 km/s hızla gidebiliyor ve yaklaşık 36 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Aracın arkasında yer alan serum askısı tasarıma uygun olacak şekilde konumlandırılıyor. Ufak bir oyuncak koyma alanı, korna ve sürücünün adına göre özelleştirilebilir plaka alanı ile Shogo sevimli bir araca dönüşüyor.

Honda tasarımdaki detaylar kadar isim seçimine de özenle yaklaşmış. Shogo, Japonca’da aydınlanma, geleceğe doğru ilerleme anlamlarına geliyor. Shogo şu anda Honda’nın geçmişte de farklı hastalar için çeşitli ortaklıklar gerçekleştirdiği California, Orange County’deki Çocuk Sağlığı hastanesinde 4 ila 9 yaş arasındaki çocukların hizmetine sunuluyor.

Künye

Müşteri: Honda
Ajans: RPA
Prodüksiyon Şirketi: HELIUM
Yönetmen: Justin Mashouf, Emelie Claxton

Görsel: YouTube, Instagram