Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar için Etkileşimli Sanat Deneyimi: Earth Speakr

Çocuklar için Etkileşimli Sanat Deneyimi: Earth Speakr

Sanatçı Olafur Eliasson tarafından yaratılan artırılmış gerçeklik uygulaması Earth Speakr çocukların kendini ifade etmesi için yaratıcı bir yol sunuyor.

Orman yangınları, plastik atıklar ve doğaya zarar veren diğer etkiler hakkında çocukların düşünceleri ve söyleyecekleri gezegenin geleceği açısından en çok değer verilmesi gereken bakış açılarından biri olması gerekiyor. Heykelleri ve büyük ölçekli yerleştirmeleri ile bilinen sanatçı Olafur Eliasson tarafından yaratılan Earth Speakr da çocukların gezegenin geleceği hakkında görüşlerini aktarmasına ve duygularını ifade etmesine yardımcı oluyor. Dünyanın dört bir yanından çocuklar doğanın sesi oluyor.

Earth Speakr çocukların dünyaya mesajını yaratıcı bir şekilde iletiyor

Avrupa Birliği 2020 Konseyi’nin Alman Başkanlığı desteğiyle ortaya çıkan Earth Speakr uygulamasında 24 dil bulunuyor. Sosyal mesafe kurallarının önemli olduğu zamanlarda eserlerin çevrimiçi olarak paylaşılması için eğitim kurumu ağı Goethe Enstitüsü bu iş birliğine dahil ediliyor. Artırılmış gerçeklik uygulaması sayesinde çocuklar çevresindeki nesnelerle yaratıcı bir şekilde etkileşime giriyor.

Uygulama her çocuğun katılımcı olabileceği kolektif bir ortam sunuyor. Sanatçı Olafur Eliasson da çocuklara herhangi bir nesneye hayat vermeleri için sanatsal özgürlük sunmayı amaçladıklarını söylüyor. Ekip bunu başarmak amacıyla artırılmış gerçekliği kullanıyor. Çocukların ortaya çıkardığı üretimin eğlenceli, ilginç, ciddi veya şiirsel bir yapısı olabileceğini vurguluyor.

Etkileşimi mümkün olduğunda gerçekçi hale getirmek için Apple’ın ARKit ve TrueDepth API’sının en son sürümleri yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcıların gözleri, ağızları ve yüz ifadeleri doğru oranda tanımlanıyor. Yüzün hatları uygulanacak yüzeydeki dokularla estetik bir şekilde birleştiriliyor. Duygusal ifadeler içeren verilerin 3B animasyona uygulanmasıyla deneyim son derece bağ kurulabilir bir hal alıyor.

AKQA iş birliği ile hayata geçirilen uygulama iOS üzerinden indirilebiliyor. Yakın zamanda Android’de de kullanılabileceği belirtiliyor. 1 Temmuz tarihi itibariyle çocukların mesajları Earth Speakr’ın sanal haritası üzerinden paylaşılmaya başlandı.

 

 

 

Görsel: YouTube, AKQA