Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cloo: Müsaitseniz tuvaletinizi kullanmaya geliyorum

Cloo: Müsaitseniz tuvaletinizi kullanmaya geliyorum

Cloo konsept uygulamasından önce biraz Airbnb'den bahsedelim. 

Airbnb, evinizdeki bir odayı, kanepeyi gecelik olarak kiralamanızı sağlayan bir servis. Günü birlik bir yere gidip kalacak otel bulunamadığında ya da ucuza bir yerlerde kalmak gerektiğinde kullanabilecek bir site. Sistemdeki kişiler puanlanıyor. Böylelikle siz bi yere gitmeden önce o kişiye güvenip güvenemeyeceğinizi bu puanlardan anlıyorsunuz.

Sistemi kötüye kullananlar da olmuyor değil. Geçen aylarda bir kadının evi soyuldu, kadınla iletişimi marka iyi kuramadı, baya olaylar oldu. Sonunda konu kapandı ve şu anda sistem hayatına devam ediyor. İstanbul'da kimler evlerini kiralıyor şurdan aratıp görebilirsiniz.

Şu yaşımda Airbnb bana başa gelebilecekler nedeni ile biraz ürkünç geliyor (yaşlılık emareleri diyoruz buna).

Cloo, bunun özetle tuvalet versiyonu diyebiliriz.

Gittiğiniz yerlerdeki pis tuvaletlere girmek yerine uygulamayı indirip, Facebook – Twitter ya da Foursquare ile sisteme giriş yapıyor, sizin konumuza göre yakındaki arkadaşlarınız ya da arkadaşlarınızın arkadaşlarının evlerine 'sana tuvalete gelebilir miyim?' diyorsunuz.

Arkadaşınız kabul ederse, tuvalet kullanım ücreti olarka 25 cent ödüyorsunuz ve yolunuza devam ediyorsunuz. Ev sahibi ile arada bir çekim olursa sonrasında Japonya'daki şu restorana gitmeyi de mutlaka öneriyorum 😉

Uygulama şu anda konsept aşamasında yeniden belirtelim…

İsmin çıkış noktası da şuymuş:
Community + Loo = CLOO