Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Castrol’dan Sanal Parkurda Gerçek Sürüş Deneyimi

Castrol’dan Sanal Parkurda Gerçek Sürüş Deneyimi

Castrol, iki usta sürücüyü, Formula Drift profesyoneli Matt Powers ile Top Gear'dan Ben Collins'i gerçek otomobillerle sanal tehlikelerle dolu bir parkurda yarıştırıyor.

Madeni yağ üreticisi Castrol’un, Titanium FST teknolojisi kullanarak geliştirdiği yeni motor yağı “Castrol Edge”in tanıtımı için hazırladığı kampanyada sanal ve gerçek dünya birbirine giriyor.

“Titanyum Denemeleri” isimli kampanyada, “Sanal Yarışçılar” adıyla hazırlanan yarışta; iki usta sürücü, gerçek otomobillerinin içinde, fakat sanal bir pistte, sanal dünyaya açılan gözlüklerinden gördükleri engellerle dolu bir parkurda yarışıyorlar: Önlerine düşen kayalar, asfalttan çıkan dumanlar ve tehlikeli virajlar… Yarışçılar adeta bir video oyununun içinde gerçek sürüş deneyimi yaşıyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=FNKukhkkXo4
Formula Drift profesyoneli Matt Powers ve tv programı Top Gear’dan tanıdığımız ve Bond filmi Spectre’de dublör sürücü olarak yer alan Ben Collins’in yarıştığı #virtualracers etiketli kampanyanın videosu şu ana kadar 225 milyon kişiye ulaşmış.

Ben Collins, yaşadığı deneyimi şöyle anlatıyor: “En zor kısmı sanal gerçeklik dünyasına alışmak ve bu ortama gerçekten uyum sağlamaktı. Gaza sonuna kadar basarken mantık ve beynimle düşünmek yerine içgüdülerime güvenmek… Gördüklerimin gerçek olmadığını bilirken bunu yapmak kolay değil, ama biliyorsunuz ki o anda hızla giden gerçek bir otomobili kontrol ediyorsunuz.”

Görsel; Castrol, Youtube