Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canva’dan Kurumsal İşletmeler İçin Önemli Yenilikler

Canva’dan Kurumsal İşletmeler İçin Önemli Yenilikler

Canva Create etkinliğinde, kurumsal kullanıcıları hedef alan yenilikler tanıtıldı.

Popüler çevrim içi görüntü düzenleme aracı Canva, Los Angeles’ta düzenlenen Canva Create etkinliğinde cesur hamlelerini duyurdu. Kendine adeta yeni bir sayfa açan şirket; Adobe’nin ve hatta Microsoft, Google gibi üretkenlik üzerine ürünler çıkaran devlerin bulunduğu rekabet ortamındaki rolünü yeniden tanımlayan kapsamlı bir yeniden tasarımın açılışını yaptı.

Canva; Fortune 500 şirketlerinin %95’indeki çalışanlar tarafından ideal bir araç olarak görüldüğü iddiasıyla bu hamleleri yaptı. Bu iddiaya dayalı olarak Canva, projeler arasında daha sorunsuz geçişleri ve daha kolay iş birliğini kolaylaştıran, içeriğe erişilebilirliği öncelik haline getiren yeni bir düzenleyici ve yeniden tasarlanmış bir ana sayfa sundu.

Bu revizyonun en önemli parçası, on yıl içinde ilk kez yenilenen düzenleme deneyimi. Yeni bağlamsal düzenleme araç çubuğu, arayüzün dağınıklığını ortadan kaldırmayı ve odağı geliştirmeyi amaçlıyor. Tek tıklamayla arka plan kaldırıcı ve Canva’nın yapay zeka destekli Sihirli Stüdyo’su (Magic Studio) gibi popüler araçları ön plana çıkarıyor. Ana sayfa artık özelleştirilebiliyor. Kullanıcıların tasarımları, klasörleri ve marka şablonlarını favorilerine eklemesine ve kuruluşların önemli içerikleri sabitlemesine olanak tanır. Gelişmiş bir arama arayüzü sunması arama için harcanan zamanı azaltarak yaratıcılığa daha fazla zaman ayırmayı da vadediyor.

 

Ölçeklenebilir bulut depolama, birleştirilmiş hesap yönetimi ve kurumsal düzeyde güvenlik

Adobe’nin Express for Enterprise duyurusunun hemen ardından Canva da yeni özelliklerini, giderek daha kaliteli görsel içerik üretme baskısı hisseden büyük kuruluşların benzersiz ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde uyarlamış. Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik Teams aboneliğinden farklı olarak, gelişmiş araçlar ve merkezi yönetim yetenekleri sağlayarak birden fazla bölüme sahip organizasyonları desteklemeyi amaçlayan Canva Enterprise katmanı tanıtıldı.

Enterprise aboneliği, üretkenliği artırmak ve iş akışlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış çeşitli temel özellikler sunuyor. Bunlara ölçeklenebilir bulut depolama, birleştirilmiş hesap yönetimi ve kurumsal düzeyde güvenlik özellikleri dahil. Ayrıca Canva’nın Bulk Create (Toplu Oluşturma) işlevi, kullanıcıların CSV veya Excel dosyalarını kullanarak tasarımları hızlı bir şekilde güncellemelerine olanak tanıyor. Bu da pazarlama malzemelerinin veya iş belgelerinin birden çok sürümünü oluşturmayı kolaylaştırıyor.

Pazarlama, İK, Satış ve Reklam gibi farklı departmanlar için özel araçlar

Canva ayrıca Pazarlama, İK, Satış ve Yaratıcılık gibi farklı departmanlar için özel olarak tasarlanmış özel araçlarla cazibesini artırıyor. Bunlara, markalanabilen ve özelleştirilebilen, sektöre özel şablonlardan oluşan koleksiyonlar olan Canva Work Kits de dahil. Örneğin, İK ekipleri işe alım sunumları ve iş ilanları için şablonlara erişebilirken, Pazarlama ekipleri kampanya içerik takvimleri ve sosyal medya gönderileri için şablonlardan yararlanabilecek.

Çok daha iyi özelliklere sahip yeni Sihirli Stüdyo

Yeni Canva Courses segmenti, kullanıcıların tasarımları işe alım veya mesleki gelişim için etkileşimli kurslara dönüştürmesine olanak tanıyarak işyerinde öğrenmeyi geliştirmeyi amaçlıyor.
Sihirli Stüdyo’daki yapay zeka destekli özelliklerde de yenilikler var. Kullanıcıların metin istemlerinden grafikler oluşturmasına, tek tıklamayla marka şablonlarını uygulamasına ve fotoğrafları yapay zeka hassasiyetiyle düzenlemesine olanak tanıyor.

Canva’nın yeni düzenleme deneyimi başlangıçta, ana sayfada bir giriş kapısı üzerinden ilk bir milyon kullanıcıya sunulacak. Ağustos ayında ise tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Yenilemeyle ilgili her şeyi burada ve şurada bulabilirsiniz.

Görsel: Canva