Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Büyüleyici Mozaik Zeminler

Büyüleyici Mozaik Zeminler

Sebastian Erras, Avrupa'da ve Küba’da rastladığı zemin mozaiklerini ve süslemeli yer karolarını Instagram’da "Parisian Floors" isimli hesabından yayınlayarak ölümsüzleştiriyor.

Mozaik, antik çağlardan bu yana varlığını koruyan, yapması da izlemesi de oldukça keyifli bir sanat pratiği. Malzemeniz; taş, cam, metal veya deniz kabuğu gibi çeşitli şeyler olabilir. Yeter ki parçalar kompozisyonun üzerine sabırla dizilsin. Süreç oldukça iyileştirici, sonuç da hatalar olsa dahi insanı mutlu edecek türden oluyor. Mozaik çağdaş sanatçılar tarafından da sık kullanılan bir yöntem. Örneğin Jim Bachor, sokak çukurlarını şehir sakinlerini şaşırtacak esprili mozaiklerle süsleyerek internette dikkat çekmişti. 2013 yılından bu yana bu projesini sürdüren sanatçı, farklı ülkelerin sokaklarına da mozaik yapabilmek için Kickstarter’da destek kampanyası bile başlatmıştı. Fotoğrafçı Sebastian Erras ise mozaikleri uygulayan taraf değil belki ama seyahatlerinde karşılaştığı en güzel mozaikleri fotoğraflayarak bütün dünya ile paylaştığı değerli bir projeye imza atmış.

Markaların dahil olduğu mozaik fotoğrafları

Sebastian Erras, Avrupa ve Küba’da rastladığı zemin mozaiklerini ve süslemeli yer karolarını Instagram’da @parisianfloors isimli hesabından paylaşıyor. Projesine Paris’te başladığı için isim bu şekilde kalmış. Daha sonra Barcelona ve Londra gibi başka şehirlerde de nefes kesici mozaikler olduğunu keşfedince projenin sınırları genişlemiş. Her bir fotoğraf aynı zamanda bir çeşit ayak selfie’si. Erras her karede zeminle uyumlu nefis ayakkabılar giymiş. Gönderileri incelediğinizde de moda markalarıyla iş birliği yaptığı göze çarpıyor. Zira Erras Küba’daki bazı gönderilerinde fotoğraf projesini Gucci sponsorluğunda sürdürdüğünü belirtmiş, Paris’teki gönderilerinde ETRO’dan, daha eski gönderilerinde ise moda markası NET-A-PORTER ile düzenlediği bir yarışmadan bahsetmiş.

Erras’ın Instagram profiline baktıkça bakasanız geliyor. Mozaikler nefis, ayakkabılar nefis. Dilerim Türkiye’ye gelip buradaki mozaikleri de ölümsüzleştirme ve dünyaya tanıtma fırsatını yakalar.

???Happy New Year ??? With this image I want to conclude my "Best of 2016" series. – nunc est bibendum – (now is the time for drinking) which is written below this mosaic. Let this be an inspiration for tonight. Have a safe and healthy New Year's eve. Enjoy the night and have fun with family and friends. I will be back for the new year with hopefully new cool floors and other stuff! Hope you like the series and what I have done this year! Thanks for all the love & support this year. See you next year ?? ———————————– The funniest floor I have encountered this year in London at Bibendum in the Michelin House. ———————————– #parisianfloors#bestof2016#ihavethisthingwithfloors#ihavethisthingwithtiles#fromwhereistand#selfeet#paris#mosaic#floor #xmas#design#pattern#tiles#mosaic#architecture#shoes#architecture#london#londonfloors#bibendum

A post shared by Parisian floors (@parisianfloors) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.