Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bulutlarla Çiziktir Oynamak

Bulutlarla Çiziktir Oynamak

Kasperle, Guetamala’nın en kalabalık parklarından birine yerleştirdiği, gökyüzüne bakan kocaman çerçeve ile insanlara bulutları ve hayal güçlerini kullandırarak Pictionary (Çiziktirme) oynatıyor.

Gökyüzündeki bulutları seyrederken, tavşanlar, otomobiller, koyunlar ve bunun gibi alakasız figürler hayal etmeyenimiz yoktur sanırım.

4am Saatchi & Saatchi Guatemala’nın Kasperle için hazırladığı kampanya “Cloud Sketch” (Buluttan Eskizler) için Guatemala’daki parkların birine, içine bakınca bulutların göründüğü 12×12 metrelik dev bir Pictionary (Çiziktir) çerçevesi asılmış ve parktakilerden, çerçevenin içindeki bulutları ve hayal güçlerini kullanarak Pictionary oyunu oynamaları beklenmiş.

İnsanlar, bulutlarda gördükleri şekilleri #YoVeo (#Görüyorum) hashtag’iyle sosyal medyada paylaşmış ve atılan tweet’ler dev Pictionary’nin kenarındaki dijital ekranda eş zamanlı olarak yer almış.

Sosyal medyada, bu bulut oyununa insanların ilgisi öyle fazla olmuş ki Pictionary çerçevesini görmeyenler bile, o sırada gökyüzünde gördükleri şekilleri #YoVeo (#Görüyorum) hashtag’iyle paylaşmaya başlamış.


Görsel; Twitter, Rolling Store


Görsel; Twitter, Chela Prieto


Görsel; Twitter, Mynor d’ León


Görsel; Twitter, Ms Chanandler Bong

Künye:

Reklamveren: Kasperle
Marka: Pictionary
Yönetmen: Luis Alfonso Samayoa
Ajans: 4am Saatchi & Saatchi Guatemala
Yaratıcı Yönetmen: Carlos Escobedo
Sanat Yönetmeni: Haroldo Moreira
Yazar: Mynor de Leon
Ajans Prodüktörü: Giovanni Diaz

Görsel; Youtube