Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu seferki bizden arak!

Bu seferki bizden arak!

İstanbul’un keskin sıcağında göz kapaklarım düşmesin diye çabalarken adsoftheworld’de Fransa’nın Okey markalı Selpak tarzındaki ürün reklamını gördüm. Açıkçası çok hoşuma gitti.

Peki neyi?
“Onlar halka değil fil” stratejisinden çıkan Selpak reklamlarını anımsattığı için. Bilmiyorum  araştrma yapmadım ama piyasada Selpak dışında zamanında fil konsepti işleyen başka bir marka var mı dır sanmıyorum.
Selpak, kağıt mendil ve diğer kağıt havlu ürünlerinde yarattığı fil stratejisyle bize etkili bir marka bilinirliliği sağlamasının yanında tüketicinin nihai davranış sisteminde yarattığı etkiyle büyük bir başarı yakalamıştır ve bunu yurtdışındaki markaya nazaran daha ucuza dillendirmiştir. (sanıyorum)

Açıkçası bizden bir strateji esinlenmesi var mıdır bilemeyiz ama durum genede hoşuma gitti. Fransızların olayı abartarak fili direk prodüksiyonda kullanmaları tabi biraz daha farklı bir hava vermiş. Senaryoda basit ve güzel. Ama bizim çalışmalarımız bütçe noktasında sanırsam daha uygun, stratejiyi ilk geliştiren olması bakımından da daha şık duruyor.

Siz ne dersiniz?