Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Bozkır”a New York Festivals’dan En İyi Jenerik Ödülü

“Bozkır”a New York Festivals’dan En İyi Jenerik Ödülü

BluTV orijinal yapımlarından Bozkır'ın 2. sezonu, New York Festivals TV & Film Awards'ta En İyi Jenerik ödülünü aldı.

Dram, polisiye ve suç türündeki Bozkır’ın yaratıcı yönetmenleri Levent Cantek ve Şahin Altuğ. Jeneriği bu ikiliyle birlikte tasarlayan ise Jenerik Tasarımcısı ve Görsel Efekt Süpervizörü Özgür Çakır.

Levent Cantek, Ali Demirel ve Barış Erdoğan’ın senaryosunu yazdığı dizi, ARC Film tarafından Eskişehir’de çekiliyor. İlk sezonda Yiğit Özşener ve Ekin Koç’un başrolleri üstlendikleri dizinin ikinci sezonunda; başrollerde Yiğit Özşener’e Furkan Andıç eşlik ediyor. Dizinin ilk sezonu 2018’de yayınlanmıştı. 8 bölümden oluşan ikinci sezonu ise geçen yıl yayınlanmıştı. Üçüncü sezonun ise yakında başlaması bekleniyor.

Bozkır’a ilk uluslararası ödül

New York Festivals’dan gelen ödülle yapım, ilk uluslararası ödülünü almış oldu. BlueTV ise daha önce Alef dizisiyle bu festivalden “en iyi suç dizisi” ve “en iyi jenerik” ödülü almıştı.

Dizinin 2. sezonunun konusu şöyle açıklanmış: “İki dargın polis, iki mutsuz erkek… Bir yanda mısır tarlaları, tenha sokaklar, bağıra çağıra para konuşan ahali, diğer yanda eğreti ve edebi lakırdılar, kınalı saçlı kadınlar ve kıkırdayan bir katil… Bozkır, şehrin muamma dolu uzun günlerini anlatıyor, Seyfi ve Payidar, kan kokan birileriyle savaşıyorlar. Bozkır, Kırıkhayıtlar sezonuyla taşranın gürültüsünü bir kere daha dinliyor.”

2. sezondaki oyuncuların tam listesi ise şöyle: Yiğit Özşener,Furkan Andıç ,Cemre Baysel,Yüsra Geyik,Cemal Toktaş,Bülent Düzgünoğlu,Özgür Cem Tuğluk,Aziz Caner İnan,Beran Soysal ,Cem Özeren,Ferda Işıl,Hande Katipoğlu,İnanç Koçak,İştar Gökseven,Uğur Güner,Fatih Al

Görsel: BluTV