Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boş Mekanları Anında Mağazaya Dönüştüren Kit

Boş Mekanları Anında Mağazaya Dönüştüren Kit

New Yorklu paylaşım ekonomisi girişimi boş kalan dükkanların geçiçi süreliğine yaşatılması için yeni bir proje geliştirdi.

Aylar önce haber yaptığımız şöyle bir konu vardı: Paylaşılabilir Ekonomi Hareketi Büyüyor, Emlak Piyasası Değişiyor: miLES

miLES daha fazla şeyi kendi yöntemeleriyle değiştirmeye baş koymuş olacak ki bu kez kendi alanında bambaşka bir projeyle karşımızda. Ekibin şimdiki projesinin ismi Storefront Transformer. Bu bir kit ve geçici birer mağaza, dükkan kurmanıza yarayacak her şeyi içeriyor.
Eğer miLES’in iş modelini bir önceki haberden okursanız neden kısa dönemli ve pop-up bir mağaza içi tasarıma ihtiyaç duyulduğunu daha iyi anlayacaksınız.
Her kit kendi içinde ışıklandırma, kablosuz internet bağlantısı, ses sistemi, projektör, vitrin gibi detayları düşünülmüş şekilde geliyor. Proje Kickstarter’da fon topluyor ve New York gibi yeniliklere açık, gentrification nedeniyle daha doğrusu etkisiyle de sırayla birçok semti başka bir formata dönüşen, dönemlik ofisler, dükkanlar açılıp kapanan bir şehirde kısa zamanda gereken fonu toplayacağa benziyor. Bu kitle boş bir dükkan çalışmak için bir ofise de dönüşebilir, yeterli sayıda rafı olan bir butiğe de, bir sanat sergisine de.
Bir iş alanı yaratıp, üstüne bir de onu da geliştirecek yeni ürün ve modeller yaratmak. Harika.
Proje hayata geçince bu kış boyunca 7 ayrı temada mekanların değerlendirilip yeniden kurulması planlanıyor. Öngörüler aşağıdaki gibi: