Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bollywood Usulü Sağa Kaydır

Bollywood Usulü Sağa Kaydır

Tinder, Hindistan için hazırladığı filmde genç bir kadının Tinder'daki aşk arayışını Bollwood müziği ve danslarıyla anlatıyor.

Tinder‘ın dünyanın her yerinden kullanıcısı var. Türkiye’den ABD’ye herkes sağa ya da sola kaydırıyor. Tabii kullanım evrensel olsa da, ilişkilerin yaşanış şeklini yine kültürler şekillendiriyor. Tinder da Hindistan için hazırladığı reklam filminde Hint kültürüne sırt çevirmek yerine bu ülkenin alışkanlıklarını Tinder ile harmanlıyor. Ortaya Tinder’ı ve nasıl kullanıldığını anlatan, Bollywood tarzında, eğlenceli, danslı, müzikli bir film çıkıyor.

Tinder Eşleşmeleriyle Dans

BBH India tarafından yaratılan “Start something epic” isimli film; Bollywood’un hakim teması olan aşk ve flörtü, hatta ilişki içindeki tatlı çatışmaları Tinder ekseninde ekrana getiriyor. Filmde oyuncu Kavya Trehan tarafından canlandırılan kızımızı sokaklarda dolaşırken görüyoruz. Kızın neşeli bir Hint müziği eşliğinde dans ederek dolaştığı sokaklar aslında Tinder’ı temsil ediyor tabii. Kız dolaşırken karşısına çıkan adayları sağa ya da sola kaydırarak onlarla etkileşime giriyor.

Kız bazen dondurma yiyerek, bazen basketbol oynayarak, bazen baştan eleyerek Tinder üzerinden adaylarını değerlendirmeye devam ediyor.  Film, “Destansı bir şey başlat.” mesajı ile sonlanırken, kızımızı da nihayet aradığını bulmuş gibi bir edayla yakışıklı bir Hint genciyle dans ederken görüyoruz.

Filmin müziği Mohammed Rafi’nin 1965 yapımı bir Bollywood filmiyle ünlenen “Jaan Pehechaan Ho” şarkısının Mikey McCleary tarafından yeniden seslendirilmiş hali. Filmin yönetmenliği ise Bharat Sikka tarafından yapılmış.

bollywood_tinder_bbh india_start something epic_hindistan_bigumigu_5 bollywood_tinder_bbh india_start something epic_hindistan_bigumigu_5 bollywood_tinder_bbh india_start something epic_hindistan_bigumigu_5 bollywood_tinder_bbh india_start something epic_hindistan_bigumigu_5 bollywood_tinder_bbh india_start something epic_hindistan_bigumigu_5

Künye:

Reklamveren: Tinder India
Reklam AJansı: BBH India
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Russell Barrett
Yönetici Yönetmen: Arvind Krishnan
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Vasudha Misra
Sanat Yönetmeni: Rodrigues Robert
Yapım Sorumlusu: Khvafar Vakharia
İş Ortağı: Sankalp Anand
Strateji Yönetmeni: Ankit Singh
Yapım Şirketi: Ransom Film
Yönetmen: Bharat Sikka
Görüntü Yönetmeni: Jake Scott
Yönetici Yapımcı: Salil Khurana
Yapımcı:Sia Bhuyan
Müzik Yayın: Mikey Mccleary
Kurgu: Lucian Bernard, Abhinav Gupta

Görsel: YouTube