Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Blippar Artık Google Glass ile Görüntü Tanıyabilecek

Blippar Artık Google Glass ile Görüntü Tanıyabilecek

Reklam ve pazarlama dünyasını yakından ilgilendiren bir gelişme olarak Blippar Google Glass uygulamasını tanıttı.

CEO’su Ambarish Mitra’yla daha önce röportaj da yaptığımız artırılmış gerçeklik platformu Blippar’la ilgili örnekleri bu linkte görebilirsiniz.

Ambarish geçtiğimiz günlerde Barselona’da gerçekleşen Mobile World Congress’te çok önemli bir gelişmeden bizleri haberdar etti ve Google Glass için geliştirilen ilk imaj tanıma uygulamasını tanıttı. Blippar hali hazırda dünyanın en büyük markalarıyla projeler geliştiriyor ve basılı ilanlardan kullanıcıların akıllı telefon yardımıyla daha çok bilgi edinebilmesini sağlıyordu.
Reklamcılar ve pazarlamacılar için tüketiciyle yepyeni bir etkileşim kurabilmek açısından Blippar çok değerli. Yeni Google Glass deneyimi ile ise Blippar sahip olunan en iyi teknolojiyi kullanarak fiziksel ve dijital dünyayı birbirine bağlayacak, böylece görüntüyü, ürünleri hatta insanları da anında tanıyabilecek. Mitra’ya göre bu gelişme artırılmış gerçeklik dünyası için bir dönüm noktası.
Google Glass’ın hali hazırda görüntü tanıyabildiği düşünülüyor olabilir ama esasında bu uygulama bunu gerleştirebilen ilk teknolojiden şu an bahsediyor.