Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı

BlinkLink 100 Görüntülenmeden Sonra Fotoğrafınızı Siliyor

BlinkLink 100 Görüntülenmeden Sonra Fotoğrafınızı Siliyor

Snapchat benzeri uygulama BlinkLink 100 görüntülenmeye ulaştığında fotoğrafınızı yok ediyor.

Gerçek zamanlı sosyal medya uygulaması Snapchat’ten ilk zamanlarında burada bahsetmiştik. Yeni neslin, sosyal ağlarda ve akıllı telefonlarında mesaj, fotoğraf, anı biriktirmek gibi bir dertleri olmamasından ve anı yaşamaya düşkünlüğünden ortaya çıkan bu tür uygulamalar uygulama içinde gönderdiğiniz içeriği bir süre sonra yok etmek üzerine kurulu. Snapchat de gönderilen videoyu izlendiği gibi silen bir uygulamaydı.
Bu tür uygulamaların gündeme getirdiği ana konu da güvenlik ve gizlilik.

BlinkLink ise yine aynı içgörüyü kullanıyor fakat zaman ile sınırlandırmıyor içeriğin yaşam süresini, kaç kez görüntülendiği ile sınırlandırıyor. Clay Allsopp tarafından geliştirilen BlinkLink’i Snapchat’ten ayıran bir uygulama içinde kalmaması ve internette çalışıyor olması. Allsoop Snapchat ile içeriğin ne kadar yayıldığını göremediğinizi, BlinkLink ile ise paylaştığınız linkin kaç kez paylaşıldığını sayaç yardımıyla gördüğünüzü söylüyor, sayaç 100’den geriye çalışıyor. Bu sayede linki paylaşan kişi pozitif bir geribildirim almış oluyor.

Kaybolan içeriğin internette de çalıştığını görmek istemiş Allsopp. Paylaştığınız link başka biri tweetlediğinde küllerinden doğuyor. Bunu izlemek ilginç bir deneyim.