Fransız tasarımcı ve sanatçı Pierre Brault; çağdaş toplumun hızlı yaşamına, güneş saati prensibini renkli pleksi tasarımlarla birleştiren yerleştirmelerle karşılık veriyor. Şeffaf pleksi levhalar güneş ışığının değişen açılarıyla yavaş yavaş hareket ederken, zemindeki gri ve hızlı kent yaşamıyla tam bir tezat oluşturuyor.
Pierre Brault çalışmalarında, geri dönüştürülmüş renkli pleksiglas kullanmayı tercih ediyor. Bu levhaların gölgeleri de kendileri gibi renkli.
Brault, Paris’teki Sanat Yönetmenliği ve İç Mimarlık Okulu Penninghen’de (Penninghen: The School of Art Direction and Interior Architecture) eğitim almış. Pleksi levhalarla yaptığı pop kreasyonlarından etkilenen birçok lüks marka tarafından kısa sürede keşfedilmiş.
Yerleştirmeler, kamusal alanı dönüştürmek için mekan, renk, ışık ve hareketle oynuyor. Pleksi levhalar, şeffaflık, yansımalar ve gölgeler; Brault’nun dekoratif iç mekan heykelleri, moda ürünleri, markalama elemanları, kentsel mekandaki büyük ölçekli cephe projeleri ve sahne tasarımı işleri dahil her alanda kullandığı merkezi tasarım unsurları.
Yavaşça hareket eden renkli gölgeler
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Daniel Buren’in ve Victor Vasarely’nin çalışmalarına hayranlık duyan sanatçı, 1980’lerin Yavaş Hareketi’nden (Slow Movement) ilham alıyor. Ayrıca Amerikalı mimari tasarımcı ve cam sanatçısı James Carpenter’ın çalışmalarından da etkilenmiş. Çalışmalarında özel müdahaleler yapmak için pleksiglas taşıyan bir drone da kullanıyor.
Sanatçı,; ister spordaki ayrıştırma olsun, ister tipografik bir mesajın açığa çıkarılması olsun konu seçiminin her zaman hareketle ilgili olduğunu vurguluyor. Çalışmalarının bir bakışta anlaşılmasını sağlamak için genellikle basit veya geometrik şekiller seçiyor. Eserlerin, kent sakinlerinin hemen gözüne çarpacak bir etkiye sahip olmasına önem veriyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Görsel: Pierre Brault