Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve Salon İKSV sunar: Yeni Yaratıcılar

Bigumigu ve Salon İKSV sunar: Yeni Yaratıcılar

Bigumigu ve Salon İKSV tüm yaratıcılara yönelik yepyeni bir etkinliğe başlıyor.

Aygül’le Bigumigu’yu kurduğumuz 2005 yılından beri burayı yoğun şekilde takip eden insanlarla gerçek hayatta da buluşmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili olarak buluşmalar, partiler, Bigumigu’nun doğumgününü kutlamalar ve film gösterimleri gibi farklı organizasyonlar düzenledik bugüne kadar. Son iki yıldır artık daha profesyonel ve düzenli bir etkinlik modelini tasarlamak için çalışmalar yapıyorduk. Bu çalışmalarımız sırasında Salon İKSV ile bir araya gelerek Yeni Yaratıcılar adını verdiğimiz etkinliğimizi hayata geçirmeye karar verdik.

Yeni Yaratıcılar iki bölümden oluşan bir akşam etkinliği. İlk bölümde yaptıklarıyla yenilikler peşinde koştuğunu kanıtlamış bir yaratıcı küçük bir sunum yapacak. İkinci bölümdeyse, yeni bir grubun performansını dinleyeceğiz. Hedefimiz katılımcılara ilk etkinlikten itibaren her seferinde yeni keşifler yapabilecekleri bir ortam yaratıp internet üzerinden 9 yıldır sahiplendiğimiz ilham verme sürecini fiziksel bir ortama da taşımak. Böylece yıllardır Bigumigu’da haberleri okuyan, paylaşan, yorumlayan herkes birbirini yakından tanıma fırsatı da bulacak; yeni temaslar yeni ilhamlar doğuracak.

İlk etkinliğimiz 10 Nisan Perşembe Salon İKSV’de gerçekleşecek. Bigumigu’da ilk defa 2012 yılında bahsettiğimiz Erdal İnci de ilk etkinliğimizin konuşmacısı. Kendisini buradaki GIF çalışmalarından ya da buradaki videolarından tanıyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Erdal hem bazı işlerini yüksek çözünürlükte paylaşacak bizimle o gece, hem de çalışma tekniğinden ve yeni bir dalın öncü sanatçısı olarak ilerlediği yoldan bahsedecek.


Fire staff by Huseyin in J-fest 2012 Sundance, Erdal İnci

Erdal İnci’nin sunumunun ardından da No Land bizimle birlikte olacak. No Land, “Üzümə bax” şarkısıyla dikkatleri çekti. Geçtiğimiz yıl da bir EP yayımladılar ve akustik performanslarıyla tanınmaya başladılar. Grubun sevilen şarkılarından Payız’ı aşağıda dinleyip şimdiden havaya girebilirsiniz.

Etkinliğimize giriş ücretsiz ancak katılım kapasiteyle sınırlı olacağından sadece kayıt yaptıran davetlilerimizi alabileceğiz. Kayıt sayfasını çok yakında Bigumigu.com’da duyuracağız. Bu arada sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi de unutmayın:
https://twitter.com/bigumigu https://www.facebook.com/bigumigu


Güncelleme! Kayıt sayfamız açıldı, buradan kaydınızı yapabilirsiniz:

https://bigumigu.com/yeni-yaraticilar