Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benetton’un Genç İşsizler Kampanyası

Benetton’un Genç İşsizler Kampanyası

United Colors of Benetton'un farklı ülkelerin liderlerini öpüştürdüğü  "Unhate" kampanyası çok konuşulmuştu hatırlayacaksınız. Benetton şimdi de dünya çapında dikkatleri üzerine çekecek başka bir sosyal içerikli reklam kampanyası hayata geçirmiş.

Fabrica ve 72andSunny ortaklaşa çalışmasıyla gerçekleşen bu kampanyada, dünyadaki 15-29 yaş arası 100 milyon gencin işsiz olma durumuna farklı bir bakış açısıyla yaklaşılmak istenmiş ve gençler profesyonel çalışan gibi gösterilerek büyük puntolarla "Unemployee of the Year" yazılı posterlere basılmış.

Kampanyanın odağında olan işsiz gençler, unhatefoundation.org'a girip "un-work experience" adında bir "işsizlik CV"si de oluşturabiliyorlar. Böylece çeşitli projelerini ve fikirlerini beyan edip 30 Ekim'e kadar projesi oylanan 100 işsiz gencin her biri 6.500 ABD doları ile ödüllendiriliyor.

Bu kampanya, bir önceki kadar provokatif olmasa da ona nazaran daha kalıcı değişiklikler getirebileceğinden ve işsizlik sorunuyla ilgili büyük kampanyalara öncü olabileceğinden oldukça başarılı şüphesiz. Benetton'u kutluyorum.