Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bedava Çay Partisi

Bedava Çay Partisi

Şimdiye kadar hep kendi civarında gezip anı ve insan biriktiren topluluk yaratıcısı çay minibüsü dünyaya açılmak için destek arıyor.

Hollywood’lu Guisepi Spadafora kendine ait karavanımsı minibüsünde yaşıyor. Şimdi ise onu seyyar çaycıya (foodtruck) çevirmiş, ücretsiz olarak çay dağıtıyor; çok kısa zamanda bir topluluk yaratmış, çok çeşitli ve farklı altyapılardan insanları bir araya getirip deneyim paylaşmalarını sağlıyor.
Spadafora ‘bedava çay’ yazısını minibüsüne astığından bu yana insanları ne kadar etkilediğini fark etmiş; minibüs etrafındaki yabancıların kaynaşmasını izlemenin inanılmaz ilham ve cesaret verdiğini söylüyor yoldan geçen insanlara. İçeri daha çok insan alabilmek için değiştirdiği ve dekore ettiği karavanımsı minibüsünün ismi Edna-Lu, şehrin diğer taraflarına doğru 5 yıldır gidip gelen gezgin şimdiye kadar 17.443 tane çay servis etmiş ve anı biriktirmiş. Edna-Lu şimdiye kadar hep kısa mesafelere gitmiş, Spadofora ise şimdi onunla birlikte Amerika sınırlarından da çıkmak istiyor, bu yüzden de denizaşırı seyahatine destek arıyor.
Bu ücretsiz çay partisi projesinin amaçları topluluk oluşturmak, sağlık, sürdürülebilirlik ve insanlar arası iletişim.
Edna-lu’yu kendi olduğunuz yere çaya davet edebilirsiniz ya da nerde olduğunu takip edebilirsiniz, destek de olabilirsiniz freeteaparty.org sitesinden.