Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BBC Instagram’da Yeni Bir Yöntem Deniyor: Instafax

BBC Instagram’da Yeni Bir Yöntem Deniyor: Instafax

BBC'nin Twitter hesabına göre bir hayli az takip edilen Instagram hesabı için yeni bir yöntem yaratıldı: Instafax.

BBC’nin Twitter’da 2.3 milyon takipçisi olmasına rağmen Instagram’daki takipçi sayısı 6 binlerde. Şimdiye dek 204 içerik paylaşılan BBC Instagram hesabı bbcnews için yeni bir yol deneniyor sahip oldukları küçük takipçi kitle üzerinde. Instafax haberlerin Instagram video özelliği süresine göre montajlanmış ve kısa kısa paketlenmiş versiyonları anlamına geliyor.

Haber klipleri de diyebileceğimiz Instafax adı verilen bu videolar hikayenin tamamını öğrenmeye dair sizi meraklandırıyor ama bir yandan gündemin o maddesiyle ilgili bir bilgi edinmenizi de sağlıyor. Bu klip haberler yalnızca görüntülerden oluşmuyor, montajda eklenen ve haberi anlaşılır kılan özet metinler de içeriyor.
Elbette bu uygulama da İnstagram’ı içeriğine yönlendirmek için kullanan herkesin yaşadığı engele takılıyor. Instagram sizin bir linke yönlendirilmenize müsade etmiyor, dolayısıyla Instafax uygulaması da hiçbir zaman Twitter kadar trafik yaratamayacak BBC’nin internet sitesi için. Yine de bir haber mecrası olarak BBC’nin internet haberciliğinde bir yöntem yaratma denemesi mecranın takip edilmesinde olumlu rol oynayacaktır.
Yalnızca Instafax haberlerini BBC’nin Instagram hesabından hiç çıkmadan arka arkaya izleyerek gündem hakkında küçük klipler izlemiş olacağınız için, Twitter akışınının vaad ettiğinden farklı bir içerik var burada. Bu gerçekten de oyun değiştirici bir yenilik olabilir.
BBC’nin yarattığı Instafax konseptini denediği örneklerden birkaçı: