Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bambaşka bir Photobooth Deneyimi: Thermobooth

Bambaşka bir Photobooth Deneyimi: Thermobooth

Thermobooth yalnızca iki veya daha fazla kişi birbirine dokunup sarıldığında fotoğraf çekiyor.

Photobooth’lar çiftlerin her zaman uğrak mekanı olmuştur, mekan diyoruz çünkü içine giren işini bitirip çıkmak yerine süreci uzatır da uzatır, içerde takılır, daha fazla fotoğraf çeker ve eğlenir. Thermobooth da bu içgörüyü alıp yepyeni bir konsept yaratıyor, bu tasarımı da fark yaratan photobooth yalnızca iki veya daha fazla kişi öpüşürse, birbirine sarılırsa çalışıyor. İçindekiler birbirine dokunmuyorsa asla fotoğraf çekmiyor.

Talia Radford tarafından geliştirilen konsept elektronik cihazlarla daha duygusal bir etkileşim kurulabilsin diye üretilmiş. Analog fotoğraf makinalarının samimiyetini seviyoruz, Thermobooth da aynı samimiyette insanların yaklaştığı zamanları yakalıyor. İnsanlar birbirine dokunduğu anda cihazı aktive ediyor ve fotoğraf çekilmiş oluyor.
Radford bu proje için termal baskı konusunda tecrübeli sanatçı Jonas Bohatsch ile çalışmış. Aslında dokunmayı tanıyan teknoloji Thermobooth’un kendisinden değil altındaki halıdan kaynaklanıyor. Makey Makey işi bu halı. (Zaman zaman yer verdiğimiz diğer deli işlerine mutlaka bakmalısınız) Bu akıllı halı yüzünden de fotoğraf çektirirken ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekiyor. Bambaşka bir deneyim.