Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bagaj Kilidinin Güvenlik Açığını 3B Baskı Anahtar Kanıtladı

Bagaj Kilidinin Güvenlik Açığını 3B Baskı Anahtar Kanıtladı

ABD Ulaştırma Güvenliği Birimi'nin ana anahtar sistemiyle çalışan bagaj kilidine dair güvenlik açığı üç boyutlu anahtarla kanıtlandı.

Ana anahtarlı kilit sisteminin güvenlik açığına dair duyulan endişelerin haklı olduğu uzun zamandır biliniyor. Teoride bu tür kilit sistemlerinin tümü savunmasız sayılıyor, pratikte ise kişinin ana anahtarın bir kopyasını yaratmak için sistemdeki kilitlerden birine erişmesi ya da ilgili anahtarı bilmesi lazım.

Bu konu ABD’de dikkat çekici bir vakayla tekrardan gündeme geldi. Vakanın hedefindeyse ABD Ulaştırma Güvenliği Birimi’nin (TSA) aynı sistemle çalışan bagaj kilidi vardı.

Bavul kilidine ait anahtarların görseli Washington Post tarafından yanlışlıkla yayımlanınca bunun birim için büyük bir savunmasızlık yaratabileceği yazılmıştı. Bu tarz konulara meraklı bir kimse, bu görselden üç boyutlu basılabilir CAD dosyaları oluşturup GitHub‘a koydu. Oluşturduğu dosyaların anahtara birebir benzemesini beklemezken, bunları herkes ücretsiz indirip plastikten 3b baskısını alarak deneme yapabiliyordu.

Dosyalardan birini deneyen Bernard Bolduc, aldığı anahtar baskısıyla bavul kilidinin hiç uğraşmadan açılabildiğini gösterdi. Geriye kalan dosyaların da başka tür bavullarda işe yarayabileceği tahmin edildi.



Görsel: Engadget