Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artırılmış Gerçeklikle Geçmişte Yolculuk

Artırılmış Gerçeklikle Geçmişte Yolculuk

Tarihi geçmişi olan coğrafyaların eski hallerini akıllı telefon kamerasından görmek.

İnsanlık olarak tarih boyunca harika yapılar ve kültürel miraslar bırakıyoruz gelecek nesillere. Kolezyum, Aya Sofya, Big Ben veya Taj Mahal… hepimizin aklına birbirinden farklı tarihle harmanlanmış yapılar gelecektir. Bunların yanına bir de büyüleyici olmak için değil de gerçekten tarihi olduğu etkileyici olan şehirin mimari dokusunu eklediğimizde gelecek nesillere bıraktığımız değerlerin birçoğunu yok etmeyi başardığımızla, nihai gurur tablomuzla karşılaşıyoruz.

Harvard Üniversitesinde eğitim alan iki Filistinli öğrenci Asma Jaber ve Sami Jitan, artık göremedikleri bu tarihi görüntüleri gerçek zamanlı yaşamak için bir uygulama geliştirmiş. PIVOT isimli proje telefon kamerasından manzaraya bakıldığında bugünü değil dünü gösteriyor. Üniversitelerinin tarihi dökümanlarından ve akademik çalışmalardan faydalanan girişimciler aynı zamanda kullanıcılarının katılımını da destekliyor ve kamusal kullanımı olan tarihi görüntüleri uygulamaya dahil eden bir modül sunuyor.

Artırılmış gerçekliğin tarihi sorumluluğunu da üstlenen proje Harvard innovation Lab tarafından da 2014 yılında yılın girişimleri arasında seçilmişti. Şu anda ise bu fikri uygulanabilir hale getirmek için Kickstarter kampanyasını tamamlıyorlar. Son 68 saatini yaşayan proje başarıyla fonlandı.

https://www.kickstarter.com/projects/2127938117/pivottheworld/
Görsel; Kickstarter