Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Watch Aracılığıyla Para Transferi Artık Mümkün

Apple Watch Aracılığıyla Para Transferi Artık Mümkün

Apple Watch aracılığıyla para gönderme işlemini sağlayan ilk uygulama Square Cash oldu.

Jack Dorsey’in kurucuları arasında olduğu ve CEO’luğunu üstlendiği Square tarafından bulunulan göze çarpan atılımlara bir yenisi eklenmeye devam ediyor. Touch ID ve 128-bit şifreleme aracılığıyla güvenli bir şekilde telefonlardan ücretsiz para transferi yapılmasını sağlayan uygulaması Square Cash adına ilgi çekici bulduğumuz son atılım bu işlemi basit bir etiketle ($Cashtags) yapılabilecek şekilde sadeleştirmesiydi.

Apple Watch üzerinden para transferi yapma imkanını ilk veren uygulama da Square Cash oldu. Uygulamaya gelen güncellemeyle birlikte artık para göndermek için sadece cüzdanınıza değil cep telefonunuza da ihtiyacınız olmayacak, eğer bir Apple Watch kullanıcısıysanız.

Akıllı saatinizden ödeme yapmak için arayüzdeki butonlardan göndermek istediğiniz tutarı seçiyorsunuz. Butonlara bakıldığınızda saatinizden en fazla 100 dolar gönderebileceğinizi de söylemek gerek.

Telefon uygulamasındaki gibi yakınınızda bulunan alıcılara yapacağınız para transferi için bu ortamda da Bluetooth’tan yararlanabilirsiniz. Son söz olarak, bu imkanın ABD sınırları içinde geçerli olduğunu hatırlatalım.

Manşet görseli: MacRumors