Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Android Telefonlar Tek Uygulamayla Sanal Gerçeklik Kamerasına Dönüşüyor

Android Telefonlar Tek Uygulamayla Sanal Gerçeklik Kamerasına Dönüşüyor

Google'ın yayınladığı Cardboard Camera uygulaması, Android işletim sistemli telefonları amatör sanal gerçeklik kamerasına dönüştürüyor.

Google’ın düşük maliyetli karton sanal gerçeklik uygulaması Cardboard, Android platformlar üzerinde yeni kardeşine geçtiğimiz hafta merhaba dedi. Sanal gerçeklik alanında üst düzey teknolojilerden ziyade karşılanabilir ve herkesin erişebileceği teknolojiler geliştiren Google, Cardboard Camera‘yı yayınladı. Play Store üzerinde 17 dilde kullanıma sunulan uygulamayla herhangi bir Android cihaz amatör sanal gerçeklik çekimlerini gerçekleştirebiliyor.

Kameranın belirli bir noktaya odaklanarak çevresinde minik hareketlerle kayıt aldığı uygulama mekanizması sanal gerçeklik hissini belirli bir düzeye kadar kullanıcıya iletiyor. Şu anda sadece Cardboard üzeriden deneyimlenebilen kayıtlar internet üzerinde paylaşılamıyor. Ancak Google yakın bir zamanda bu özelliği aktif hale getirmeyi ve net bir tarih vermese de Cardboard Camera’yı iOS için de yayınlamayı planlıyor.

Görsel; Google Blog