Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
4 Yaşındaki Kızı İle Ortak Tasarım Yapan İllüstratör

4 Yaşındaki Kızı İle Ortak Tasarım Yapan İllüstratör

4 yaşındaki kızı ile ortak illüstrasyon yapmaya başlayan annenin hikayesi

Tüm olay illüstratör Mica Angela Hendricks‘in 4 yaşındaki kızı Myla ile eskiz defterini paylaşmaması ile başlıyor.

Bebeler minik cin beyinlerini o kadar güzel kullanıyorlar ki sizin dediklerinizi size karşı şahane bir şekilde kullanabiliyor. Myla’da annesinin ona her zaman dediği gibi “paylaşmassan eşyalarını elinden almak zorunda kalabilirim” diye yanıt veriyor.

Mica çizdiği siyah beyaz portrlerden birini kızının ellerine hiç istemeyerek veriyor ve onun hayal gücü ile kendi eskizleri bir araya getiriyor.İşte güzel bir tasarım birlikteliği böyle başlıyor.

Birlikte yarattıkları ilk illüstrasyon şu;

Yaptıkları eskizleri anne o kadar çok seviyor ki, kızı sabahları “benim için kafa var mı?” diye sorduğunda çizim yapabilmesi için geceleri eskiz yapmaya başlıyor. Merak edenler için şurda tüm çalışma akışlarını anlatmışlar.

Anne önce portreyi çiziyor, kızı hayal gücünde o kafanın ne olacağını belirliyor (tırtıl olabilir, dinazor olabilir), sonra anne eskizi renklendiriyor. Renklendirme işlemine kimi zaman kızı da yardımcı oluyor.

Kafalar projesinden sonra şimdi de anne-kız alfabenin her harfi için bir hayvan çizme işine girmişler. Annesinden kafa yerine bu sefer bir “fil çizelim” diyen Myla yine projenin fikrini oluşturmada annesine yardımcı olmuş 🙂