Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayat Kurtaran Akıllı Örümcek

Hayat Kurtaran Akıllı Örümcek

3d baskı hakkında, geçmiş yıllarda yayınlanan bigumigu haberlerinde, bu işin maliyetinin birazcık yüksek olduğunu belirtmiştik. Ancak, ilerleyen zaman içerisinde, 3d baskı teknolojisi her alana yayılmaya başladı. Endüstriyel alanda da bu teknolojinin kullanımının gitgide artması, bu alandaki toplam üretim maliyetini tam tersine düşürmeye başladı.
 
Almanya’daki Faraounhofer Üretim ve Otomasyon Enstitüsü’nde görevli araştırmacılar, 3D baskı teknolojisini kullanarak, olağanüstü ve tehlikeli durumlarda kullanılmayı bekleyen  bir örümcek robot geliştirmeyi başardılar.
 
Örümcek robotun olağanüstü durumlarda kullanabilecek olması, onun etik olarak birçok ülkede üretilebilmesini gerekli kılıyor. 3D baskı teknolojisi sayesinde, bu mümkün kılınacak ve gerçek maliyetinin çok altında, ucuz ve kolay yoldan örümcek robot gövde ve bacakları üretilebilecek.
 
Ayrıca örümcek robotun gövdesinin ve bacaklarının plastikten üretilebiliyor olması, onun çok daha ucuza üretilmesine ve etkin bir biçimde kullanılmasına olanak sağlayacak. (Manevra kabiliyetleri gelişmiş olacak ve zor zeminlerde bile, kimi zaman zıplayarak hareket edebilecekler.)
 
 
3d baskı teknolojisiyle üretilecek örümcek robot gövdelerine, harici olarak eklenecek acil durum bildirim sistemleriyle (kamera, sensör ve ölçüm sistemleri), örümcek robot, ulaşılması güç durumdaki insanların bulundukları koordinasyonları acil kurtarma ekiplerine bildirebilecek.
 
 
Örümcek robot, 29 Kasım- 2 Aralık 2011 tarihleri arasında Frankfurt’ta yapılacak 2011 Euromod Ticaret Fuarında görücüye çıkıyor.