Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Baskıdan Sözleriyle Gabriel García Márquez

3B Baskıdan Sözleriyle Gabriel García Márquez

Uluslararası çağdaş sanat fuarı ARCO, deniz teması altında yazarın sözlerinin üç boyutlu basılmış hallerini sergiledi.

Geçtiğimiz hafta Madrid’de düzenlenen uluslararası çağdaş sanat fuarı ARCO, konuk ülke olarak Kolombiya’yı ağırlarken Nobel ödüllü yazar Gabriel García Márquez’e yer vermeden geçmedi. 

Ölümü sonrasında Kolombiya devlet başkanı Juan Manuel Santos tarafından “tarihte yaşamış en büyük Kolombiyalı” olarak nitelenen yazarı konu alan “Crossing the States of Word”,  Márquez’e ait özlerin üç boyutlu baskılarını gösteren bir işti. 7000 kelimeden oluşan sözlerin basılması için toplamda 50 yazıcı kullanılmış. 

Sözlerinden etkileşimli bir iş çıkartmak amacıyla, üç boyutlu basılması dışında, video sanatından da yararlanılmış. Bu sayede ziyaretçiler dalga formunda sergilenen sözleri okurken bir taraftan da videonun oluşturduğu manzaralar arasında seyahat etme deneyimini yaşayabilmiş. 

İspanya’da bulunan Kolombiya Büyükelçiliği ve dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Telefonica tarafından fonlanan iş deniz teması altında tasarlanmış.

“Crossing the States of Word” üzerine İspanya ve Kolombiya’daki okullarda atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. #EstadosDeLaPalabra etiketiyle de ziyaretçiler yazarın sözleri ve işle ilgili görüşlerini paylaşıyor.

Kaynak (Görseller haber kaynağından ve Twitter’daki ilgili etiketten alınmıştır.)