Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
360 Derece Koşu Bandı Üzerinde Oyun Oynarken Egzersiz Yapmak

360 Derece Koşu Bandı Üzerinde Oyun Oynarken Egzersiz Yapmak

Virtuix eğlence mekanları için tasarladığı koşu bandının "Omni One" aldı ev versiyonunu tasarlayarak, karantina döneminde ev hayatının kalitesini artırabilecek bir yenilik sunuyor.

Oyun tutkusunun, uzun süreli hareketsizliğe neden olabilen bir bağımlılığa kolayca dönüşebildiği bir gerçek. Peki son zamanlarda oyunların antrenman yapmanın en ideal yollarından birine evrilmekte olduğunu fark ettiniz mi? Sanal gerçeklik içerisinde kullanıcıyı uçurarak hem oyun oynamasını, hem de kaslarını çalıştırmasını sağlayan Icaros bunun en güzel örneklerinden biriydi. Omni One ise özellikle dünyanın pandemiyle mücadele halinde olduğu böyle bir dönemde ev hayatının kalitesini artırabilecek türde bir yenilik.

Omni One evde antrenmanı eğlenceli hale getirecek yepyeni bir deneyim sunuyor

Karantina döneminde pek çoğumuz, evde formda kalmak ve kaliteli zaman geçirebilmek için yaratıcı yollar aradık. Evinin içinde ya da balkonunda koşu yapan profesyonel sporcuları, balkonlar arası maç yapan tenisçileri izleyip ilham aldık. Bu dönemde ben de yürüyüş bağımlısı biri olarak evin içinde yürümeyi deneyimledim ve hayatımda hiç yapmadığım kadar yoga yaparak sağlığımı korumaya çalıştım. Hareketsizlik kaynağı olabilen her şeyden kaçtığım gibi çok sevmeme rağmen oyunlardan da hep kaçtım. Açıkçası karantinanın gezegene ne kadar iyi geldiğini gördükten sonra karantina dönemindekine benzer fedakarlıklar yapmaya da hazırım. Zaten öyle görünüyor ki yazın geride kalmasıyla tüm dünya yeniden sıkı bir karantina dönemine girmek durumunda kalabilir. Elbette karantina dönemindeki bu yeni hayat şartlarını tasarım ve teknoloji dünyasındaki insanlar da tecrübe etti ve evdeki yaşamın kalitesini artırmak üzere yeni çözümler geliştirmeye odaklandılar. Bence Virtuix’in geliştirdiği Omni One, bu bağlamda en dikkat çekici gelişmelerden biri.

Omni One, kullanıcının video oyunları ve diğer sanal ortamlarda 360 derece yürümelerine veya koşmalarına olanak tanıyan bir sanal gerçeklik koşu bandı. Omni ile gerçek yaşamdaki tüm aksiyonları (zıplama, diz çökme vb hareketlerde de dahil) koşu bandı üzerinde gerçekleştirebilirsiniz. Böylece oyun karakterine komutlarla değil doğrudan kendi hareketlerinizle hayat verebilirsiniz.

VR deneyimini tatmış olan oyun tutkunları Virtuix’e aşina olabilir. Ev tipi modellerinin daha eski bir versiyonuna da SXSW 2014 sırasında yer vermiştik. Omni’nin şu anki modelinin bir başka ticari bir versiyonu olan Omni Pro’yu ise 45’ten fazla ülkede eğlence mekanlarına satmakta. Değişen şartlarla birlikte ev içi eğlencenin sınırlarını zorlamaya odaklanan şirket, Omni gelişmiş versiyonu Omni One ile evlere taşıyor. Cihazın, 2021’in ikinci yarısında piyasaya çıkması planlanıyor.

Ticari versiyonu ile karşılaştırıldığında, daha hafif ve daha kompakt olan Omni One’ı evde istediğiniz yere yerleştirmeniz mümkün. Kullanılmadığı zamanlarda ise katlayıp kaldırabilirsiniz. Bağımsız bir VR başlığıyla birlikte satışa sunulacak olan cihaz, herhangi bir kablo veya PC bağlantısı olmadan çalışıyor. Kullanıcının koşu bandına çıkması, ceketi giymesi ve sanal gerçeklik başlığını takması yeterli. Virtuix, Omni One için hem kendi oyunlarını ve üçüncü taraf oyunları sunduğu kendi oyun mağazasına sahip. Tabii böyle silahlı ve şiddet içerikli bir oyunla tanıtım yapması son derece sinir bozucu. Oysa bu teknolojiyle çok daha zekice ve şiddetten bağımsız oyunlar oynanabilir.

Omni One, bir kitlesel fonlama kampanyası üzerinden duyurulmuş. Ürünü denemeye meraklı geliştiriciler 995 dolara bir geliştirici kiti – sanal gerçeklik başlığı dahil değil – alabiliyor.

Omni One Omni One

Görsel: Virtuix