Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
30 Yıl Boyunca Kazananları Kutlayan Müzik Grubu

30 Yıl Boyunca Kazananları Kutlayan Müzik Grubu

Irish National Lottery için hazırlanan kampanya; büyük ikramiye kazananları kutlayan bir müzik grubuna odaklanıyor.

Klasik piyango reklamları, kazanan kişiye odaklanır genelde. Kazanma ihtimaline duyulan umut, o heyecan, paylaşma… Irish National Lottery ise işi bambaşka bir boyuta taşıyarak, kazanan kişiye değiş; kazananları kutlayan ekibe yönelmiş. Mockumentary stili bu eğlenceli reklam; dağıtılan ikramiyelerin çokluğunu enteresan bir yoldan anlatıyor.

The Celebrations  isimli filmde, kazananları kutlayan müzik grubuyla tanışıyoruz. Bu grup, “kazananlar odası” isimli bir odada kazanan kişilere hitaben bir şarkı çalıyorlar. Ancak problem şu ki, bunu 30 yıldır yapıyorlar ve eskiden haftada 1-2 kazanan olurken, artık sürekli birileri ikramiye kazanıyor. Bu nedenle grup tuvalete bile gidecek vakit bulamıyor. Sürekli çalan sirenlerle kazananlar odasına şarkıyı çalmak üzere çağırılıyorlar. Eskiden pek çok hayrana sahip olan grup; artık biraz yorgun ve bıkkın.

Kazananları kutlayan bu müzik grubu üzerinden Irish National Lottery’nin yeni Lotto Plus oyunu anlatılıyor. Bu yeni çekiliş, çok daha fazla insanın ödül kazanmasını sağlıyor. Haliyle kazananlar çok olunca da kutlamalar da çok oluyor. Kampanyanın mini bir belgesel havası taşıyan parodi filmi de bunu esprili ve farklı bir şekilde anlatmayı başarıyor.

Reklam ajansı Rothco tarafından yaratılan film; ajansın keşfettiği bir iç görüye dayanıyor. Buna göre insanların piyangoda kazanılabileceğine inançları eskisi kadar güçlü değil. Bunun da nedeni çoğu büyük ikramiye kazananının ortaya çıkmayı tercih etmemesiyle ilgili. İnsanları piyango çekilişlerine yeniden heyecan duymaya teşvik etmek için de oyunda yapılan değişiklikler  de iyi bir fırsat olmuş.

Çok Ayaklı Bir Kampanya

Film, çok ayaklı bir 360 kampanyanın ilk adımı. Aynı zamanda ajansın,  geçen sene Irish National Lottery’i bünyesine katmasından bu yana marka için yaptığı ilk iş. Filmin uzun versiyonlarının yanı sıra kısa versiyonları da televizyonlarda yayınlanıyor. Kampanya ayrıca radyo, sinema, açık hava, dijital, sosyal medya ve satış noktaları üzerinden de çeşitli aktivasyonlarla destekleniyor. Bunun yanı sıra basında yer alan çeşitli kurgusal haber ve röportajlarla da bu kurgusal müzik grubu esprisi devam ettiriliyor.

Künye:

Reklamveren: Irish National Lottery
Reklam Ajansı: Rothco
Yaratıcı Yönetmen: Stephen Rogers

Görsel: YouTube