Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
120.000 Kağıt Rakamla Gökkuşağı Renklerinde Zaman Tüneli

120.000 Kağıt Rakamla Gökkuşağı Renklerinde Zaman Tüneli

Emmanuelle Moureaux, Color of Time adlı yerleştirmesinde renkler ve rakamlar aracılığıyla zamanın akışını tasvir ediyor.

Tokyo’da çalışmalarını sürdüren mimar ve tasarımcı Emmanuelle Moureaux, parlak renkleri üç boyutlu elemanlar olarak kullandığı yerleştirmeleriyle tanınıyor. Moureaux, 100 Colors adlı serisi kapsamında gerçekleştirdiği 22. projesi “Color of Time” ile şimdiye kadarki en büyük gökkuşağı renkli çalışmasına imza attı.

Zamanın akışı renklerle görselleşti

Color of Time, asılı duran 120.000 kağıt rakamın tüm mekanı 3 boyutlu bir görünümle doldurduğu 100 katmanlı bir yerleştirme. Tabandan tavana uzanan bu rakamlar bir tünel oluşturuyor ve ziyaretçiler bu tünelin içinden geçebiliyor. Her rakam dizisi, gün doğumundan gün batımına uzanan bir anı temsil ediyor. İzleyici ilerledikçe, tünelin rengi canlı renklerden koyu renk tonlarına kadar yavaş yavaş değişiyor ve nihayetinde gün ışığından geceye geçişi görselleştirerek siyaha dönüşüyor. Tünelde gökyüzünü temsil eden alanlarda, soluk renklerden derin renklere doğru geçişler bulunuyor.

Emmanuelle Moureaux’un Color of Time projesi, 16 Kasım 2017 – 8 Ocak 2018 tarihleri arasında Japonya’daki Toyama Prefectural Museum of Art and Design’da izleyiciyle buluştu ve oldukça ses getirdi. Moureaux yerleştirmeyi dünyanın farklı şehirlerinde de sergilemeyi planlıyor.

Görsel: Facebook